Z. V.
Otac Neđeljko Đokić i Đakon Slađan Marinković pričestili parohijane

U Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu u nedelju služena liturgija posvećena Joakimu i Ani, roditeljima presvete Bogorodice.

Liturgija je služena na praznik koji se slavi dan posle obeležavanja Rođenja presvete Bogorodice ili u narodu poznatog praznika Mala Gospojina. Otac Neđeljko Đokić je liturgiju služio uz sasluženje đakona Slađana Marinkovića, a na službi odgovarao mešoviti Crkveni hor “Sveti Vasilije Ostroški”.

Hram je kao i svake nedelje bio pun vernika a posle bogosluženja otac Simon Turkić, starešina Crkvene opštine Frankfurt, za “Vesti” se pohvalio još jednom novinom u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg.

– Počećemo sa predavanjem veronauke za odrasle i to od sledeće subote, 28. septembra. Osmislili smo to na jedan poseban način. To će biti u vidu dijaloga vernika sa sveštenikom, a ne samo predavanje. Uvek će jedan od nas trojice sveštenika biti predavač, a druga dva pomoćnici. To će biti živi dijalog sa našim vernicima o pitanju vere, duhovni razgovor – kaže nam otac Simon.

On dodaje da će takođe biti i razgovori o aktuelnim pitanjima u vezi sa Crkvenom opštinom Frankfurt.

– Tu smo da nam ljudi postave slobodno pitanja, a mi da odgovorimo i razgovaramo o svim aktuelnim temama – ističe otac Simon.

Veronauka će biti održana u hramu u 19 sati, posle večernje molitve koja je u 18.00.

Deca uče da se prekrste

U subotu će takođe, ali u 17 časova, biti veronauku za decu koju će držati diplomirani teolog Siniša Dražić. Deca će moći da se upoznaju sa osnovama naše vere, počev od toga kako da se prekrste pa nadalje.