TV Prva/screenshot
Goran Vesić

Nakon odluka koje očekujemo na nivou Grada Beograda organizaciju taksi prevoz na beogradskom aerodromu radiće kompanija “Vansi” i tada će ovaj problem biti trajno i konačno rešen, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– Biće izdavane posebne licence taksistima, koji regularno obavljaju svoj posao, sa kojima će moći da voze do aerodroma. Ko ne bude imao licencu, neće moći ni da priđe aerodromu – kazao je on za TV Pink.

Vesić je objasnio da će putnici koji budu želeli taksi dobijati vaučer i dispečar će pozivati taksi vozila, kao što je slučaj svuda u svetu.

Ministar je naveo i da “divlji taksisti” godinama pljačkaju građane, a pre svega strance, naplaćujući im vožnje po višestruko višim cenama.

– Imate grupu divljih taksista koja to radi. Jedan od njih je uveo sinove u posao. Ja sam izašao sa podatkom policije, da grupa od 25-30 ljudi na aerodromu zaradi oko 30.000 evra dnevno. Oni svakom strancu uzmu stotinak evra, opljačkaju ga i za desetak vožnji uzme svaki 1.000 evra. Ali, uspeli smo da im stanamo na put – istakao je Vesić i dodao da bez pomoći policije ovaj problem ne bi mogao da bude rešen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here