youtube.com/Srpska napredna stranka

Gradska opština Čukarica uputila je zvaničan predlog Komisiji za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine grada Beograda da dubrovački Srbin Matija Ban dobije spomenik u Beogradu, naveo je na svom Fejsbuk nalogu zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Spomenik će se nalaziti na Banovom brdu koje je dobilo ime po Matiji Banu, blizu zgrade gradske opštine Čukarica.

– Odluku o podizanju spomenika i raspisivanju konkursa doneće Skupština grada Beograda na sednici koja će biti održana do kraja februara. Tako će konačno grad Beograd iskazati poštovanje prema jednom od svojih najuticajnijih i najobrazovanijih stanovnika u devetnaestom veku, Srbinu katoličke vere iz Dubrovnika, Matiji Banu – napisao je Vesić.

1 COMMENT

  1. ajde pls. prosledite komentar Opstini Cukarica i Vesicu, da prodju za pocetak upicom koja nosi ime Matije Bana , koja nema ni kisnu kanalizaciju a godinu dana do pola ulice niko da asvaltira rupu od 20tak cm dubine. Spomenik nije sporan, ali bi veca vajda bila da se uredi tih par kratkih ulicica oko Matije Bana, i da se mozda postavi neka reljef ploca na pocetku ulice, takva akcija bi imala svakodnevno zadovoljstvo bar zitelja tog kraja!
    Hvala ako objavite komentar, posto sam na vasoj crnoj listi, a pratim cesto sta pisete iz licnog razloga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here