Vesti

0

Beograd

GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA 28 DANA

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, najavila je da će novi Zakon o planiranju i izgradnji u julu biti upućen Skupštini Srbije i da će taj zakon predviđati dobijanje građevinskih dozvola za 28 dana.
Zakonom će, po njenim rečima, biti smanjen broj potrebnih
informacija koje se ponekada traže u vezi sa lokacijskim dozvolama.

Priština

PAVIĆEVIĆU ZABRANjEN
ULAZAK NA KOSOVO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kritikovao je kosovske vlasti jer su zabranile ulaz na Kosovu oficiru za vezu Dejanu Pavićeviću.
"Uskraćivanje ulaska na područje Pokrajine Dejanu Pavićeviću, koji se u trenutku incidenta nalazio u vozilu sa diplomatskim registarskim tablicama Misije EU, predstavlja grubo kršenje sporazuma koji su Beograd i Priština postigli uz posredovanje", navodi se u saopštenju.

Moskva

SAKUPILI 300.000 EVRA
ZA POPLAVLjENE

Na donatorskoj konferenciji u Moskvi prikupljeno je gotovo 300.000 evra i jedan ultrazvučni aparat, za saniranje posledica poplava u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.
Ministarstvo odbrane Rusije doniralo je Srbiji deset pumpi velikog pritiska, deset cisterni za vodu, kao i 250 termosa od 50 litara za vodu. Posle sastanka sa ruskim privrednicima, najavljena je donacija Kosjeriću od 100.000 evra, kao i izgradnja 17 kuća za Obrenovac ili kupovina nameštaja i inventara za sve škole u toj beogradskoj opštini.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here