Upoznali ste osobu i otišli na sastnak, svideli ste se jedno drugom i proveli nezaboravan dan ili veče. Međutim, ubrzo je usledila stvarnost. Ta osoba živi van vašeg grada, države ili čak kontinenta. Ili ste vi ta strana koja odlazi.

Nije vam ni na kraj pameti bilo da će jedan izlazak rezultirati pronalaskom partnera/partnerke. U vreme interneta, aviona, studentskih razmena, poslovnih putovanja i brojnih mogućnosti nije neobično da se ovo dogodi.

Da li ćete se odlučiti da nastavite vezu ili je to za vas previše? Pre nego donesete konačnu odluku pročitajte što sve veza na daljinu donosi i da li ste spremni na to.

Veze na daljinu nisu lagane i jednostavne. Iskreno nisu nikada, ali kada ste udaljeni više od 3 do 4 sata vožnje automobilom i se viđate jednom mesečno veza je na velikom iskušenju. Da biste uspeli da održite vezu morate oboje da budete u to sto posto sigurni i čvrsto odlučiti dati sve od sebe da to funkcioniše. Jer biste u suprotnom mogli da izgubite vreme i završie povređeni.

Poverenje je ono što mora da postoji. Iako se možda kratko poznajete, vi znate da li ste osoba od poverenja ili možete li nekome verovati. Iskren razgovor pre započinjanja takve veze je neophodan. Ako ćete stalno ispitivati partnera gde je bio i proveravati ga to neće uspeti. Takođe ako ste vi ti koji ne želite da stalno nekome polažete račune, tako da i za vas važi isto.

Ono što će vas održati tokom perioda razdvojenosti je telefon i internet. Da biste to finansijski izdržali proučite operatere i uskladite ih. Nabavite aplikacije preko kojih ćete komunicirati i deliti slike i video pozive.

Viđanja bi svakako trebalo da budu pomno isplanirana i organizirana tako da iskoristite kvalitetno ono vreme koje imate na raspolaganju. Takođe trebate jednako uložiti vremena i novca. Nerealno bi bilo da samo jedna strana dolazi kod vas i troši novac da bi se veza održala. Ako vi ne možete da putujete, barem biste trebali finansijski pomoći.

Kompromis je još jedan od aspekata veze na daljinu, kao što je važno za svaku vezu. Međutim u ovakvim situacijama se njena važnost udvostručuje. Morate oboje da budete spremni da žrtvujete nešto što volite ili želite, radi funkcionisanja veze.

Da bi doneli odluku hoćete li takvu vezu održavati morate prvenstveno razmisliti i račistiti sami sa sobom šta mislite i želite, ali jednako tako morate i razgovarati sa drugom stranom. Možda vi odlučite da pokušate, ali ako druga strana nije za to spremna i ne može da se žrtvovuje, sve pada u vodu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime