pixabay.com

Predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko saopštio je da na granici Belorusije stoji na desetine hiljada vojnika iz država-članica NATO-a.

– Ako, kako je saopštio ministar odbrane Rusije (Sergej Šojgu), desetine aviona obleće ruske granice i vežba bombardovanje, nuklearni udar na Rusiju, ako se na okolnim teritorijama grade putevi radi lakše rokade trupa, o čemu vojska dobro zna i masovno izvode vojne vežbe uz prebacivanje dodatnih snaga na naše granice, a već ih je na desetine hiljada, znači nije to ništa slučajno, iza toga nešto stoji – naveo je Lukašenko na sastanku u Ministarstvu odbrane.

Obraćajući se beloruskom vojnom vrhu, Lukašenko je rekao da oni treba da shvate jednu stvar: ne može se situacija u Belorusiji posmatrati autonomno, nezavisno od toga šta se dešava u crnomorskom basenu, od pitanja, vezanih za Ukrajinu, Poljsku i baltičke države..
“Mi smo karika tog opšteg lanca”, naveo je Lukašenko.

– Još do kraja ne znamo u potpunosti, ali možemo da zamislimo namere naših protivnika. Danas možemo direktno reći – naših neprijatelja – naglasio je predsednik.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime