Više razvoda zbog krize

0

Kriza iz proteklih godinu dana mogla bi tek u mesecima koji dolaze da rezultira većom stopom razvoda i raskida jer i dalje raste broj onih koji gube posao ili su na drugi način izloženi finansijskim nedaćama, izjavila je za Rojters izvršna direktorka organizacije, Kejsi Čejmbers.

 

"Ako jedan od bračnih parova u jednoj kalendarskoj godini iskusi nezaposlenost, šanse tog para da se naredne godine razvede povećavaju se za 70 odsto", ocenila je Čejmbersova, napominjući da se australijskom Anglikeru za pomoć obraćaju ljudi za koje bi to u normalnim vremenima bilo nezamislivo.

 

Prema izveštajima australijske vlade, svaka treća porodica u ovoj zemlji je u tekućoj godini iskusila finansijske poteškoće, a u Anglikeru procenjuju da bi takva situacija mogla da potraje još gotovo godinu dana.

 

Prema zvaničnoj prognozi, u Australiji će 2010. stopa nezaposlenosti dostići 8,5 odsto, ali ima mišljenja da bi, zahvaljujući nešto boljim privrednim rezultatima nego što je očekivano, ta prognoza mogla biti revidirana na niže sredinom sledeće godine.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here