Klub iz Arnhema, u kojem je nekadašnji Partizanov napadač proveo šest godina (1994-2000), pamtiće svog golgetera ga kao srdačnu i otvorenu osobu punu humora.

Vitese je odao poslednju poštu preminulom Dejanu Čuroviću (51) podsećajući i da je “napadač iz Jugoslavije bio neviđeno popularan u gradu”, da je u decembru 1997. postigao poslednji pogodak na starom stadionu, sagrađenom 1950, a prvi na novom (1998) i da je u svoje vreme bio opasan navalni tandem s Grkom Nikosom Mahlasom. Kroz saopštenje se nekoliko puta provlači nadimak DJ Superstar, koji je Čurović, govorio je jednom, sam sebi dao, nemilosrdno pogađajući mrežu na treningu.

Ističući da je Čurović bio ambasador kluba, govoreći strasno o njemu gde god da se pojavi, Vitese s ponosom napominje da je iz njegovih ruku predat prvenac u holandskom kupu (2017. na Fejenordovom De Kjopu savladan AZ u finalu s 2:0), koji je klubu izmakao 1912, 1927. i 1990.

Porodici se upućuje najdublje saučešće s verom da će imati snagu da prebrodi težak gubitak. Kaže se i da će minutom ćutanja početi utakmica u holandskom prvenstvu u petak, kada Vitese u trećem kolu dočekuje Cvole.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here