R. Erceg
Za uspomenu: Tradicionalna zajednička slika

U Sportskom centru u Boniirgu u utorak je povodom završetka sezone održano Trofejno veče Košarkaškog kluba Red Stars. Tokom ove lepe večeri, osnivač kluba Milorad Đinić i dugogodišnji trener Mirko Perić odali su posebnu zahvalnost trenerima, igračima i roditeljima, koji zajedno čine osovinu Red Stars, bez čijeg truda i odricanja klub ne bi mogao iz godine u godinu da raste i napreduje.

Sala Sportskog centra bila je ispunjena do posledjeg mesta. Okupili su se igrači, članovi, sponzori, da obeleže još jednu uspešnnu godinu klub koji postoji od 2008. i koji je već dobro poznat u Zapadnom Sidneju. I ove večeri bila je vidna familijarna atmosfera jer su i deca i roditelji druženja sa parketa pretvorila u dugotrajna košarkaška prijateljstva.

Pehari i nagrade su podeljene svim igračima, a najistaknutiji pojedinci i timovi u 2019. dobili su posebna priznanja. Po već ustaljenom običaju, dodeljene su i nagrade za najboljeg juniora svakog meseca protekle godine. Ova priznanja jesu simbolična, ali su dobro prihvaćena i mame radost i veselje.

Najsimpatičnija nagrada otišla je u ruke malenog Petra Drče, koji je bio najmlađi igrač Red Starsa u protekloj godini.

Inače, za 11 godina postojanja, klub je izrastao u više nego ozbiljnu sportsku organizaciju. Pored aktivne i moderne veb stranice, koja postoji od prvog dana, Red Stars je obezbedio lepu promociju svojih igračima putem društvenih mreža Fejsbuk i Instagram, a u poslednje vreme veoma je aktivan i njihov YouTube kanal. Sa ovako bogatom, modernom ponudom ne čudi da mlada armija Red Stars košarkaša raste iz godine u godinu.

Miloš Đurović bez premca

Apsolutno najbolji pojedinac u protekloj godini bio je Miloš Đurović. Među brojnim podvizima koje je mladi Đurović ostvario izdvajamo 44 poena u velikom zimskom finalu benkstaunske lige uzrasta ispod 18, u kojem je Red Stars pobedio. Glasanje za najboljeg igrača bilo je javno na klupskoj internet stranici, da bi treneri od Top 5 igrača izabrali najboljeg pojedinca.

Ilija ubacio 12 trojki!

Pehar za najznačajniji momenat (Best moment in 2019) pripao je Iliji Veselinoviću, koji je 15. februara u prvenstvenoj utakmici U-22 lige postigao neverovatnih 12 trojki, a uz to još šest puta pogodio za dva poena. Nesrećni rivali u toj utakmici bili su Notorious clutch kings, koje su Veselinović i saigrači deklasirali sa 106:32.

Priznanje i Stefanu

Pored Miloša i Ilije, za najboljeg igrača u redovima Red Starsa u benkstaunskom košarkaškom distriktu, gde se klub takmiči, proglašen je Stefan Tošić.

U Brizbejn po titulu

KK Red Stars je još od 2008. redovan učesnik svesrpskog košarkaškog turnira – Kup „Draže Mihailovića”. I sada će klub voditi čak deset timova, odosno ekspediciju od oko 90 igrača i članova na ovaj festival srpske košarke, koji sutra u organizaciji KK Beli orlovi počinje u Brizbejnu.

Red Starts je do sada svoju jedinu titulu osvojio 2016. uz pomoć najboljeg svetskog basketaša Dušana Buluta, koji je tom prilikom bio specijalni gost turnira. U velikom finalu te 2016. Red Stars je trijumfovao nad tradicionalnim lokalnim rivalom Obilićem – 79:74 i to tek nakon velike borbe u produžecima.

I ovog vikenda oči svih poklonika srpske košarke biće uprte u Brizbejn, gde će prvotimci Red Stars pokušati da se domognu i druge titule.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here