Vlada će zbog EU izbaciti Kosovo iz Ustava

0

Vlada će kapitulirati pred zahtevima EU 

 

– Očekujem da će Vlada Srbije to ispuniti budući da je do sada završila 95 odsto posla u vezi sa faktičkom i pravnom predajom Kosova – kazao je Samardžić na konferenciji za novinare.

 

Samardžić, čija se vanparlamentarna stranka protivi putu Srbije ka EU, kazao je da će Srbija u jednom momentu morati da prihvati pravno obavezujući sporazum s Prištinom.

 

– Ako Srbija to bude prihvatila, a biće pred takvim ultimatumom, to će biti kapitualacija a onda će morati da se pokrene postupak za promenu Ustava. Da li će to biti za šest meseci ili godinu dana ne mogu da tvrdim ali je sasvim izvesno da ako je to uslov moraće se ispuniti – rekao je potpredsednik D S S.

 

Samardžić je naveo da Vlada Srbije za pokretanje postupka i izglasavanje promene Ustava ima dvotrećinsku većinu ali i da bi to pitanje trebalo staviti na referendum.

 

– Mislim da tu ona (Vlada Srbije) ima problem referenduma jer je pitanje da li bi on uspeo s obzirom da je to jedna tako osetljiva tema, osetljiva i za vladu- kazao je Samardžić.

 

On je kazao da je premijer Aleksandar Vučić temi Kosova posvetio jednu od 55 stranica svog ekspozea ali da je jasna politika Vlade Srbije da će ispuniti sve što zahteva EU kako bi put ka Uniji bio čvrst i siguran.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here