EPA/Malton Dibra
Dritan Abazović i Ana Brnabić

Predsednik Građanskog pokreta URA i bivši crnogorski premijer Dritan Abazović tvrdi da je 44. Vlada za manje od sto dana od kada je izabrana, uspela da pokvari odnose sa tri partnerske države u NATO – Hrvatskom, Turskom i Nemačkom.

– Zbog neizručivanja turskog državljanina Binali Čamgoza, došli smo u situaciju da pokvarimo izuzetnu saradnju sa Turskom. Ta se saradnja proteklih godina odvijala na obostrano zadovoljstvo. Veliki broj kriminalaca iz Crne Gore često je boravio u Turskoj, i obrnuto, kriminalci iz Turske su bežali u Crnu Goru, ali je saradnjom tužilaštava došlo do razmene informacija, hapšenja i isporučivanja tih ljudi. Ministar pravde Andrej Milović je to prekinuo – rekao je Abazović.

Komentarišući žestok duel ministra Milovića i potpredsednika GP URA i poslanika Filipa Adžića na Ustavnom odboru, on je kazao da je potpuno jasno da sadašnja vlast štiti mafiju, naglašavajući da je Milović sprečio izručenje Čamgoza, prenosi portal podgoričkog Dana.

Bivši premijer tvrdi i da su dobri međudržavni odnosi sa Hrvatskom pokvareni izbog broda “Jadran”.

– Smatram da je ministar odbrane Dragan Krapović u pravu kada je brod “Jadran” u pitanju i smatram da taj brod pripada Crnoj Gori, ali su odnosi sa Hrvatskom trenutno loši – kazao je Abazović.

On je podsetio da je sadašnja vlada primorala i nemačkog ambasadora u Crnoj Gori Petera Feltena da se pravda da nije uticao na donošenje odluke o rudniku u Mojkovcu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here