Vlada sa SPS-om neće biti delotvorna

0

Neće u Vladu sa SPS-om: Boris Tadić, Dušan Petrović i Nenad Čanak
 

"Naša lista ne ulazi u vladu ako vlada nema perspektivu da reši temeljne probleme društva. Naše misljenje je da vlada u kojoj bi bio SPS ne bi bila delotvorna", rekao je Tadić novinarima nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o formiranju nove vlade.

 

Tadić je istakao da ta lista ne vodi bilo kakve "posebne" razgovore sa Srpskom naprendom strankom, niti sa bilo kim drugim i da stvari o kojima pišu mediji ne odgovaraju stvarnosti.

 

Povodom tvrdnji medija da bi članica NDS-a Tinde Kovač Cerović mogla da postane ministarka prosvete, Tadić je kazao da ga je Kovač Cerović jutros obavestila da nju niko nije ni zvao u vladu.

 

Upitan da li je spreman da bude deo opozicije i sarađuje s Demokratskom strankom, Tadić je rekao da je spreman na saradnju sa svima kako bi Srbija postala demokratsko društvo.

 

"Spreman sam da sarađuem sa svima, pa i sa mojom bivškom strankom, ako se dogovorimo", rekao je Tadić.

 

Lider Lige socijaledmokrata Vojvodine, koalicinog partnera NDS, Nenad Čanak je, upitan da li je dobio poziv da bude predsednik Skupštine, rekao da se sa njim nije razgovaralo posebno nijednog trenutka.

 

Uz Tadića i Čanka, u razgovoru s Nikolićem učestvovao je i predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Dušan Petrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here