Screenshot/Mirko Milačić
Doček Vladike Joanikija

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije stigao je večeras u svoje sedište, u manastir Đurđevi stupovi u Beranama, ispred kojeg ga je sačekao veliki broj vernika i građana.

Vladika Joanikije, koji je proveo tri dana u pritvoru Osnovnog suda u Nikšiću nakon litije posvećene Svetom Vasiliju Ostroškom u tom gradu, zahvalio je na podršci i osudio, kako je rekao, “vlasti koje ratuju sa Njegošem i Svetim Vasilijem”.

Joanikije je kazao “da će borba za svetinje biti nastavljena”, prenele su podgoričke “Vijesti”.

Vladika je istakao i da će crkva podržati mlade i pametne ljude koji će znati da rešavanju ovakve komplikovane situacije.

Величанствен дочек владике Јоаникија у Ђурђевим ступовима

Величанствен дочек владике Јоаникија у Ђурђевим ступовима

Gepostet von Свет са Спутњиком am Sonntag, 17. Mai 2020

Joanikija je sačekao i predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću predalo je u subotu Osnovnom sudu optužni predlog protiv osam sveštenika Budimljansko-nikšićke eparhije i vladike Joanikija, zato što su 12. maja u tom gradu postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja – okupili se na Trgu Šaka Petrovića i učestvovali u litiji zajedno sa građanima.

Rukovodilac ODT-a u Nikšiću Stevo Šekarić je u subotu rekao da se sveštenicima na teret stavlja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime