Vladika osveštava kapelu u Lincu

0

 

Ponos parohije: Novosagrađena kapela pored hrama

Vredni parohijani na čelu sa sveštenikom Draganom Mićićem imaju razloga za ponos, jer su svojim prilozima nesebično pomogli izgradnju kapele za paljenje sveća. Vernici takođe pomažu i otkup hrama i ikonopisanje njegovih zidova.

 

 

U subotu 17. oktobra u 10.00 časova oni će se okupiti na osvećenju novosagrađene kapele za paljenje sveća, posvećenoj Svetoj Bogorodici. Njegovo preosveštenstvo vladika srednjoevropski Konsantin sa svojim saradnicima i sveštenicima iz parohije u Lincu i Ensu osveštaće velelepno zdanje u dvorištu hrama.

 

Nesebičnim angažovanjem vernika proteklih meseci izgrađena je kapela, koja će ulepšati prostor oko sedišta parohije i ujedno omogućiti da u samom hramu ima više prostora za vernike tokom liturgije i službi. Do skora su sveće paljene u samom hramu što je izazivalo gužvu.

 

Iz štampe je izašao novi, 44. po redu "Pravoslavac", tromesečni časopis parohije u Lincu. Uredništvo na čelu sa sveštenikom Draganom Mićićem i ovoga puta je omogućilo vernicima više zanimljivih tema i nekoliko tekstova o humanitarnim akcijama parohije.

 

Na naslovnoj strani je ikona Svetog Simeona Mirotočivog. Časopis je kao i do sada besplatno dostupan vernicima u hramu svetog Oca Vasilija Ostroškog.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here