Vesti
Pričešće vernika u Crkvi Svetog oca Nikolaja u Džilongu

Episkop australijsko-novozelandski gospodin Siluan otputovao je u višednevnu arhipastirsku posetu Zapadnoj Australiji.

Vladika će u Pertu i Rokingemu boraviti do nedelje, 19. februara, i za to vreme će služiti liturgije u četiri hrama Srpske pravoslavne crkve.

Takođe, episkop Siluan će danas prisustvovati svečanoj Svetosavskoj Akademiji, koja počinje u 19 časova po lokalnom vremenu u crkvi Svetog Save u Hajgejtu, nedaleko od centra Perta.

U istom hramu će od 10 sati ujutro služiti svetu arhijerejsku liturgiju, objavljeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici Mitrpolije.

Prema rasporedu posete, vladika će u subotu, 18. februara, služiti liturgija u Misionarskoj parohiji Svetog Vasilija Ostroškog u Severnom Pertu, sa početkom u 10 časova. Iste večeri, od 18 sati će načalstvovati večernjom službom u Misionarskoj parohiji Svetog Vasilija Ostroškog u Rokingemu.

Poslednjeg dana posete, u nedelju, episkop Siluan će u 10 ujutro služiti liturgiju u hramu Svete Trojice u Pertu.

Pre odlaska u Zapadnu Australiju, vladika je boravio u Viktoriji, gde je na praznik Sveta Tri Jerarha služio liturgiju u hramu Svetog oca Nikolaja u Džilongu, kraj Melburna.

Sasluživali su mu starešina hrama prota-stavrofor Momčilo Vukša, arhimandrit Petar (Radulović) i protođakoni Miodrag Tomić i Pavle Starčević. Tom prilikom episkop Siluan je krstio unuke prote Momčila, Mateja i Aleksandra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here