EPA-EFE/Alexander Hassenstein
Vladimir Petković

Doskorašnji selektor švajcarske fudbalske reprezentacije Vladimir Petković mogao bi da preuzme austrijsku nacionalnu selekciju.

Na sednici Predsedništva Fudbalskog saveza Austrije (OeFB) planirano je da bude predstavljen novi selektor reprezentacije.

Sportski direktor OeFB Peter Šetel će Predsedništvu podneti predlog da Petković bude novi selektor.

Novi selektor, koji na toj funkciji nasleđuje Nemca Franka Fodu, predvodiće austrijski tim 3. juna na utakmici Lige nacija protiv Hrvatske.

Proteklih nedelja spekulisalo ko bi mogao da postane  noviselektor, a pominjala su se i imena bivših austrijskih fudbalera Petera Štegera, Andreasa Hercoga i Markusa Šopa. Šteger je bio najvećio kandidat. Međutim, prema pisanju švajcarskog dnevnika “Blik” glavni favorit je Petković, koji je vodio švajcarsku reprezentaciju od 2014. do 2021.

Austrijsku reprezentaciju je od 2011. do 2017. vodio Švajcarac Marsel Koler.

Posle Kolera i Fode, Petković bi bio treći stranac koji bi se našao na mestu selektora austrijske reprezentacije.

Petković je odveo Švajcarsku na SP 2018, kao i na Evropska prvenstva 2016. i 2020. Švajcarska je na EP 2020. stigla do četvrtfinala, pošto je tek posle penala elimisana od Španije.

Švajcarski list navodi da bi jedini problem da Petković preuzme reprezentaciju Austrije mogao da bude novac. Petković je do februara bio trener francuskog Bordoa i tamo je više zarađivao nego što može da mu ponudi OeFB.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here