EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Dušan Vlahović, reprezentativac Srbije u fudbalu, istakao je da će “orlovi” u Portugalu ići na pobedu, kao i da je cilj direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a otkrio je i ko je “idejni tvorac” proslave gola protiv Katara.

Vlahović je protiv Katara u prijateljskoj utakmici postigao gol za 3:0, čime je nastavio sjajan niz iz Serije A, što je istakao kao izuzetno značajno:

– Svaki gol znači napadačima, bitno je da se nastavi kontinuitet i da se ne odustaje. Sad nas očekuje ono najvažnije, što čekamo od marta. Idemo tamo da pobedimo i odemo u Katar – rekao je on.

Na pitanje kako se oseća kad mu brojni navijači traže dres, rekao je:

– Uvek je zadovoljstvo kad neko želi da ima tvoj dres. I ja sam donedavno bio sa te, druge strane, zbog toga se i trudim da uvek izađem u susret.

Posebno interesantna bila je proslava gola, kada je imitirao pokret po kom je Kabi Lejm postao popularan širom sveta:

– Da, do ideje za proslavu je došlo zahvaljujući Nemanji Radonjiću, naravno. On mi je predložio to, ja prihvatio i tako smo i uradili. Pratim ga, inače, i imao sam priliku da ga upoznam, razmenili smo par poruka – otkrio je napadač Fiorentine.

Što se tiče meča između Portugala i Irske, Vlahović je istakao da je meč gledao sa saigračima:

– Gledali smo utakmicu, nama je svejedno ko će da igra, mislim da tu nema nikakvih problema niti dileme. Mi znamo koji nam je cilj, da pobedimo i odemo u Katar, a ko će igrati za njih i za nas nam je totalno nebitno.

Za kraj, osvrnuo se i na to što će utakmica biti odigrana u Portugalu:

– Na kraju svega, nama podrška naše publike znači, i bilo bi nam draže da se igra ovde. Tako nam je zapalo, imamo jednu opciju, i moramo da idemo tamo sa mišlju da ćemo da dobijemo. Sigurno da će i tamo biti ljudi, mislim da smo vratili taj neki duh, da su ljudi počeli da se interesuju i prate reprezentaciju – rekao je Vlahović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here