Tanjug
Azem Vlasi

Evropski plan za kosovsko pitanje, objavljen u ponedeljak uveče na zvaničnom sajtu Evropske unije najbolji je sporazum između Kosova i Srbije ikada, izjavio je prištinski advokat Azem Vlasi.

– Otkad je dijalog počeo, dogovor od ponedeljka koji je naslovljen kao sporazum Kosova i Srbije, je najbolji. I po formi i po tome što su se suštinski dogovorili da ga prihvate kao osnovu za dalje razgovore, što se smatra međudržavnim sporazumom – ocenio je Vlasi.

On je, kako prenosi portal Kosovo onlajn, rekao da to “nije sporazum između Srbije i, kako se kaže, Kosova i Metohije, južne pokrajine, lažne države i drugih, već između Kosova i Srbije”.

Ovaj sporazum je, dodaje Vlasi, praktično okvir u kojem će se nastaviti razgovori o konkretnim pitanjima do postizanja onoga što se naziva pravno obavezujućim, sveobuhvatnim sporazumom za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

– Pravno obavezujući sveobuhvatni sporazum, u svakom slučaju, u krajnjoj liniji mora značiti međusobno priznanje između dve države. Kada će se to desiti, ne znam tačno, ali u svakom slučaju u nastavku razgovora treba dodati i zahtev da Srbija izbaci Kosovo iz svog Ustava – predočio je Vlasi.

– Uzajamno priznanje je bilateralni akt između dve države koji nije zaštićen međunarodnim pravom, ali nema smisla međusobno priznanje ili dogovor dve države, ako će Kosovo nastaviti da se pojavljuje u Ustavu Srbije – zaključio je on.

18 COMMENTS

  1. Priznanje se neće dogoti nikada .
    Albanci pokušavaju oteti srbsku
    Zemlju.
    U UN takođe nikad neće ući .

    🇷🇸☦️🇷🇺

  2. Kosovo je sastavni deo Srbije sa istim pravima za sve njene građane. ma koje naći bili.A da se pravi još jedna država za Albance koji imaju jednu državu to može omogućiti samo onaj ko nema nimalo istorijske i svake druge odgovornosti.Lepo je g-din Milanović rekao da je Kosovo oteto od Srbije,a ne neke tunguzije i to treba u tom kontekstu posmatrati

  3. Ako potpise gotovo je to ti je priznanje bez priznanja naravno da je za albance odlicno. To su sve preveranti ali mora da je dao usmeno da je plan primen inace ga nebi hvalili lesinari iz evrope.

  4. Kakav si ti pravnik kada nazivaš nešto “međudržavnim”,a postoji samo jedna priznata u UN država-Srbija? Entitet “Kosovo”,za nas AP KiM može da pregovara i dogovara, ali međunarodni status se dobija ne u Briselu,već u UN.

    • Tajvan nema nije član UN pa mu nesmeta da bude de facto država. To nije toliko važno koliko Vučić ne sme da prizna elemente državnosti tzv Kosova jer ga indirektno priznaje. A taj sporazum se može i tako tumačiti, fino jaže Vlasi.

  5. Najgluplji Titov omladinac koji se “laktarenjem” dobro okoristio a na štetu Srbije pre svega sada nešto ima da kaže opet na štetu Srbije koja je i njemu “bila majka” a na koju pljuje toliko dugo pa dolazimo do one narodne “nahrani kuče da te ujede” i šta od takvih dobro očekivati, džaba mu bilo sve i opet ono naše “vuk dlaku menja, nikada ćud ne menja” pa ostaje “pas laje, karavan prolazi li prolazi” i tako stalno… Živela Srbija i Car Dušan SILNI, VIDIMO SE U NASEM PRIZRENU!

  6. Zar je Azem Vlasi još živ???
    Titov veliki Jugoslovenski komunista, socijalista!!!
    TITO, veliku si grešku napravio što si dozvolio da se Šiptari na crno nasele na Kosovo i Metohiju!!!

  7. Teske crne vrane se nadnele nad nasom zemljom kosovo i metogija se moraju sacucati u celosti samo pametna i mudra politika pobedjuje vrlo teska situacija ali mudri i pametni pobedjuju nema priznanja nezavisnosti ma jakve ujedinjene nacije nikakakva organizacija nista ni savet evrope niti unesko nista

  8. AZEM VLASI PAMETAN ČOVEK TITOV PITOMAC.U ONO VREME SETITESE.PRIČE KAD AZEM VLASI PRIČA SUTRA DAN ČETE GA RAZUMETI ŠTA JE REKO

  9. Србија не може и не сме избацити Косово из српског Устава. Што год они похвале то није добро за Србију. Све се на крају своди на међусобно признање. Нама њихово признање није потребно. Нећете бити држава, само АП у оквиру Србије. А о дипломи овог правника да не причамо, знамо кад је добио.

  10. Ovo je njihova stalna priča kao mlada kad se udaje pa kažu uzela od muža prezime i time kao da će se zaboraviti sva njena prošlost i ko joj je majka i otac i odakle je došla samo im je važno da je uzela novo prezime a lažna prezimena od ranije i od rođenja to treba da zaboravi…Teško nama kada se neuki, bezobrazni i nasilni spoje nad poštenim a slabijim. Kukala ti šajka što bi Crnojevići rekli…

  11. Da je Azem Vlasi hteo da ostane u politici i krade danas bi bio bogatas..Naprotiv on je obicni advokat koji zivi od svog rada i jako skromno..Negovi klijenti su ljudi svih nacionalnosti..Azem i dalje postuje Tita i bivsu SFRJ..Nikada nije rekao nijednu rijec mrznje protiv bilo koga..A u ratu na Kosovu 1998 ubijen mu je rodjeni brat samo zato sto je Azem za malo uspeo da pobegne…Ko su bile ubice i zasto pretpostavite sami..Ja sam imao tu cast da licno upoznam Azema..Velikog coveka Albanca Jugoslovena i kosmopolitu..On je poreklom po djedu iz Vlasotinaca.

  12. “Idealista”:Kamo sreċe da smo u svakoj republici na čelu imali “Titove omladince”,još bi imali Jugoslaviju sa svim njenim atributima a ne ovu bruku od “demokratije” i nove države zasnovane na bratoubilačkom ratu u kome se nezna ko je kome više zla naneo.

  13. U Bijeljini rat počeo 92 tako što su počeli pucati muslimanski extremisti iz kafića gospodina Vlasija.toliko o tom divnom pravniku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here