Tanjug
Azem Vlasi

Protivtenkovske rakete “džavelin” ne služe za napad na Srbiju, već isključivo za odbranu od eventualnih napada od Srbije, ako u Beogradu nekome padne mrak na oči pa tenkovima krenu, na primer na sever Kosova, izjavio je nekadašnji kosovski političar Azem Vlasi.

On je za Radio Sarajevo ukazao da su rakete „džavelin“ odbrambeno oružje sa dometom od 65 metara do četiri kilometra.

Dodao je da se bacačima raketa lako rukuje, da su rakete precizne i da obavezno probijaju oklop tenka jer se navode tako da udaraju tenk u gornji oklop.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je odluka američkog Stejt Departmenta da odobri prodaju raketa „džavelin“ veliko razočaranje, Vlasi je rekao da u Beogradu „uvek računaju da je Kosovo bez odbrane, slabija strana u razgovorima koji se vode u Briselu, spram Srbije koja se stalno hvali naoružavanjem“.

On je ocenio da su Amerikanci „dobro procenili, jer je naspram onih 50 ispravnih tenkova koliko ima Srbija, dovoljno pet kosovskih raketa na jedan tenk“.

Vlasi je rekao da je rezultat toga da je „Kosovo odbranjeno, a Srbija mora da kupi nove tenkove“.

9 COMMENTS

  1. Азем Власи није некадашњи косовски политичар, него је комунистички функционер у СФРЈ коме је функција у АП Косово и Метохија донела живот богаташа и многе привилегије у то доба.
    Дакле, неће нам он сада испирати мозак глупостима – по резолуцији 1244 ОВК и друге албанске безбедоносне формације на КиМ се морају разоружати, а Србија сигурно неће нападати сопствену јужну покрајну !!! Албанци и њихови тутори можда прижељкују грађански рат у Србији између албанских сепаратиста подржаних од стране НАТО пакта и српског народа, али то се неће десити, јер у САД има много паметнијих и поштенијих људи од Азема Власија данас, него што их је било 90-тих.

  2. Još jedan Diznijev junak…….. za istoriju je smešno da sačeka još koju godinu , ni jedna okupacija nije zauvek trajala , samo polako !!!

  3. Ko je vama dao pravo Siptari da vi imate uopste nekakvo oruzije a kamoli rakete?
    Iz tih razloga, Srbija ima pravo da se naoruzava do velikog maksimuma dfa zastiti svoju zemlju zajedno sa kosovom i vojvodinoim ka svoju drzavnu celinu, bez obzira sta ce reciamerika ili druge zapadne sile ako mozemo tako da ih oslovimo a racunajuci da je srbija u centru evrope i zapada, bez obzira sto imaju dobre odnose sa rusijom i pravoslavne veroispovesti jer to nije poenta zapada jer u samoj americi su razne nacije, razne veroispovesti itd. pa se ipak kazu za njih “Zapad”!

  4. СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here