Tanjug
Azem Vlasi

Kosovski advokat i političar Azem Vlasi kazao je da je ruski predsednik Vladimir Putin, spominjući Kosovo, hteo da opravda svoje pretenzije prema Donjecku i Luganjsku, ali i da stavi do znanja Srbiji da Rusija ne podržava Srbiju kada je reč o Kosovu, prenosi crnogorski Gradski portal.

– I sad su Srbi zbog te izjave Putina doživeli totalno razočaranje, jer Srbija sama ne priznaje ni taj stav Međunarodnog suda pravde da nezavisnost Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom, niti sa Rezolucijom 1244. Prema tome, neka vide sada u Srbiji ogoljeno da zapravo nisu imali nikakvu podršku niti imaju podršku Rusije – kazao je Vlasi za Gradsku RTV.

Kako je dodao, Putin je na ovaj način formalno priznao nezavisnost Kosova, ali ne i zvaničnim aktom.

– Ali Putin je jasno rekao da je dobro i pažljivo pročitao onaj stav Međunarodnog suda pravde, koji legitimiše nezavisnost Kosova i to je to. E sad Putin za svoje interese poziva se na kosovsko iskustvo, na takav stav međunarodnog suda pravde ne bi li opravdao nezavisnost Donjecka i Luganjska za koje planira da raspiše i improvizuje referendum kao na Krimu, pa da ih ugura u sastav Rusije -kazao je Vlasi.

Vlasi je ocenio da je Putin Srbiji stavio do znanja da “formalno priznaje Kosovo i da Srbija, kada je reč o Kosovu, ne može da računa na Rusiju”.

– Sada je Srbija došla u situaciju ili-ili, Ili će se okrenuti Evropi, ili Rusiji – zaključio je Vlasi.

8 COMMENTS

  1. Samo se ti nadaj da ce Rusija priznati Kosovo,to sro putin izjavio je samo paralela na pravni poredak kad Amerika nesto radi i to kad Rusi,a medjunardno pravo se krsi?

  2. sa ili bez postavljanja pitanja u UNOu Srbija vas nece priznati pa dok je tako necete imati mogucnost pristupanju NATO ili EU , uzgred tu su i drzave EU koje vas nisu priznale !!!!

  3. Zadnje vreme Nemacka U.S hoće
    da odvoje Srbiju od Rusije jel će Rusija pomoći Srbiji da svu nepravdu
    koju su joj napravili U.S i EU i Nemacka !
    Rusija će Srbiji pomoći da vrati Kosmet i da Amerikance protera sa Kosmeta to oni znaju pa zagovaraju
    Srpsko rukovodstvo da uvede sankcije
    Rusiji !

  4. Radi se otome da ZAPAD PROBA PREKO ALBANCI DA PROMENI MISLJENE SRPSKOG NARODA DA RUSI NE INTERESUJE SRBIJE ALI NEMA VEZE STO PUTIN REKAO AKO NATO MOZE DA PRIZNA KOSOVO ONDA MOZE I RUSIJA DONBAS I LUGANSK

    I NEMA VEZE STO RUSKI AMBASDOR REKAO DA NIKAD NECE DA PRIZNA KOSOVO DA BI USLA U UN I REKAO DALJE DA VREDI BRISELSKI SPORAZUM NISTA KOLIKO GOD SRBIJU PRTISNULI DA PRIZNAJU PUT KOSOVO DA BUDE U UN VODI U SAVET BEZBEDNOST GDE RUSIJA I KINA NIKAD NECE SA BUDU ZA ULAZ KOSOVO DA BUDE UN CLANICA JET RUSIJA I KINA STAVLJU VETO NIJE U INTERES RUSIJE I KINE DA KOSOVO POSTANE NOVA NATO CLANICA POSLE POSLE ULAZAK KAO UN CLANICE

    • To je hibridni rat sa zapada probaju nepismen narod promene stav preme rusiji oni stvarno misli da su srbi toliko glupi kao da neznaju da albanci mrze srbi sta kod kazu je protiv korist srbije

      STO BI RUSIJA PRIZNALA KOSOVO DA BI SUTRA AMERIKA PRIMILA KOSOVO U NATO I DA NA KOSOVO PO STAVE ODBRANE RAKETE DA OSLABE RUSKI VOJNI ATOMSKI POTENCIAL ODVRATCENJE. CAK KAO NATO CLANICA DOBIJU ATOMSKE BOMBE PO ZAKONU ATOMIC BOMB SHARESHIP IN THE NATO. TAKO MOZE SAD KOSOVO DA DA F 16 SA TAKTICNE ATOMSKU BOMBE NA RAKETU NIJE STRATEGNICNO ATOMSKA BOMBE NEGO TAKTICNA STO KE SLABIJA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here