Dario Njavro
Vrelina: Lidija Bačić

Petnaesto izdanje CMC festivala u Vodicama, jedne od najznačajnijih manifestacija ove vrste u regionu, održano je, već po tradiciji, uz prisustvo velikog broja regionalnih zvezda koje su predstavile svoje nove pesme.

Prve večeri su brojni posetioci uživali u četiri koncerta. Za početak, Jurica Pađen i Aerodrom su na efektan način predstavili najveće, godinama dobro znane hitove “Digni me visoko”, “Obična ljubavna pjesma”, “Fratelo”, “Stavi pravu stvar”, “Što si u kavu stavila”, uz premijerno odsviranu novu numeru “Bura ore more”.

Zatim je Vana izvela najpopularnije pesme iz perioda grupe E.T, kao i iz solo karijere, Indira Forca je sve oduševila nepresušnom energijom, a zvaničan koncertni program su zaključile šarmantne Učiteljice.

Sutradan je čak 47 izvođača predstavilo nove numere. Među njima su Boris Novković i Ana Stanić, Teška industrija i Kiki Rahimovski (dueti), Duško Lokin, Opća opasnost, Marija Mirković, Valentino, Alka Vuica, Lidija Bačić, Darko Domijan, Damir Kedžo, Danijel Popović, Domenika, Dolores, Marko Vukes, Željko Bebek koji je, kao iznenađenje, premijerno izveo novu numeru.

Festivalska kompilacija CMC 2023. predstavljena je prvog dana, na tradicionalnoj plovidbi brodom. Drugog dana manifestacije, na konferenciji za novinare, nova izdanja su prezentovali Davor Radolfi, Elio Pisak i Marija Jelovečki, a poseban aplauz je izmamio legendarni Srđan Marjanović.

Za hit festivala 2023. (“Ti, samo ti”) nagrađen je Duško Lokin, dok je po izboru jadranskih radio-stanica nagradu dobio Ante Keš (“Iđen doli”). Ženski sastav Feminem dobio je priznanje za prošlogodišnji hit “Zajedno”, a posebna nagrada za doprinos festivalu uručena je Željku Bebeku. Jubilarni festival završen je nastupom seksepilne pop zvezde Lidije Bačić Lile.

Organizatori su se emotivnim videom oprostili od nedavno preminulog Jasmina Stavrosa koji nije propustio nijedno izdanje festivala, a nastupio bi i ove godine sa pesmom “Luda noć”.

Festival u Vodicama, koji već godinama uživa sjajnu reputaciju, i ovom prilikom je to sa lakoćom opravdao.

Vrhunska organizacija

Vrhunski organizovan, bez ikakvih propusta u bilo kom segmentu, nanovo je dao “domaći zadatak” svima kako se pristupa ovakvim događajima. Spektakularna bina na vodičkoj rivi ponovo je oduzimala dah, a izvođači i posetioci su ove godine imali sreće i sa vremenskim prilikama. More je, što nije baš čest slučaj sa Vodicama u prvoj polovini juna, dovoljno otoplilo da su i oni koji zaziru od hladne vode mogli bezbrižno da se prepuste čarima uživanja u kristalno čistom Jadranu.

Opća opasnost “otežala” note

U Vodicama jesu dominantne lake note, ali tu je neretko, pa i ove godine, Opća opasnost zadužena da “zaoštri”. Jedan od najvećih hard-rok bendova na ovim prostorima predstavio je pesmu “Tebe više ne volim”, i opšti je utisak da će to biti jedna od najemitovanijih numera sa ovogodišnjeg festivala. Ujedno, grupi je pripalo posebno priznanje za 30 godina rada.

– Super su mi prvi komentari za pesmu, da se čuje zvuk Opće opasnosti – priča za ‘Vesti” i za Radio Beograd 202 frontmen Pero Galić.

– Singl vrlo dobro prolazi na radio-stanicama, veoma nam je drago da se zavrteo i u Srbiji. Za Vodice nas, pre svega, vezuje diskograf Kroacija rekords s kojim sarađujemo od prvog dana. Vodice su lepo mesto na Jadranu, rado se odazovemo i da malo odmorimo glavu. Lepo je videti brojne kolege na jednom mestu.