Voditi reforme na Balkanu – gore od pakla

0

Ali on kaže da ne odustaje: Aleksandar Vučić
 

Vučić je rekao da je nedostatak konkurentnosti u Srbiji "najveći problem".

"Nije laka situacija. Odlagali smo sve reforme, usuđujemo se da kažemo, vekovima, ali zapravo decenijama, i sada moramo da uradimo skoro sve da stvorimo bolje uslove za poslovanje", kazao je srpski premijer.

 

"Kad god pokušate da sprovedete bilo kakvu reformu na Balkanu, bilo u Hrvatskoj, Bosni ili Srbiji, biće gore nego u paklu – veoma teško naravno, ali ja sam apsolutno posvećen tome i nemam sumnje da ćemo biti veoma uspešni", dodao je on.

 

Vučić za CNBC je rekao da je Srbija na putu ka EU, ali da mora da uloži mnogo više napora da zemlju učini atraktivnijom za strane investitore. "Mi smo sposobni da to učinimo", rekao je Vučić.

 

"Naš posao je da uradimo domaći zadatak u naredne tri do četiri godine, a onda će na članicama EU biti da odluče žele li da prime Srbiju u članstvo ili ne", rekao je Vučić.

 

Srpski premijer rekao je i da neće čekati da Evropa pomogne u rešavanju problema zemlje, i da planira da sprovede fiskalne reforme koje će biti "veoma teške za narod".

 

Govoreći o bliskim vezama Srbije sa Rusijom, Vučić je rekao da je Srbija na "veoma jasnom putu EU".

 

"To je ono što sam rekao Putinu pre par dana, mi poštujemo naše prijatelje iz Rusije, imamo veoma dobru saradnju, ali naše glavno opredeljenje, naš cilj je da budemo deo EU. To je sasvim normalno i veoma racionalno i, usuđujem se da kažem, veoma razumno", zaključio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here