Vojnici će piti krv Turcima, Skopljancima i Albancima

0

Surovi Grci: Komandosi na protestu u Atini
 

Uz ovaj snimak, koji je na svom Fejsbuk profilu pre tri dana postavio poslanik SIRIZA, Dimitris Papadimulis, on je od države zatražio da hitno reaguje na ovakvo skandalozno ponašanje grčkih vojnika, a od ministra odbrane Dimitrisa Avramopulosa da odmah preduzeme mere.
 

Pavlos Vaskopulos

– Ovakve pesme i usklici grčkih vojnika sigurno nisu među onim vrednostima koje će trebati da širi gospodin Avramopulos, koji će uskoro postati evropski komesar i morati da se bori za evropske vrednosti, ističu u partiji SIRIZA.

 

Unose nemir

Iz grčke Liberalne alijanse pitaju da li je ponašanje vojnika u duhu razumevanja i saradnje među narodima, a deo grčkih medija zaključuje da video može izazvati težak diplomatski incident sa gotovo svim susedima Grčke, čijim građanima ćemo, kako pevaju specijalci "piti krv".

Pavle Vaskopulos iz partije Makedonaca u Grčkoj "Vinožito" ( Duga ) kaže da širenje nacionalizma u Grčkoj počinje još u školama, a potom se širi u vojsci i državnim institucijama.

 

Pretnje i na paradi

Ovo nije prvi put da grčki vojnici šire mržnju prema Makedoncima i drugim susedima. Pre dve godine na paradi u Solunu grčki vojnici su uzvikivali rasističke parole protiv Makedonaca, Albanaca i Turaka, preteći da će od njihove kože napraviti nove cipele.

– Ovo je Grčka danas. Teško je da se izleči prosečan Grk koji je zadojen sistemom takve ideologije. Na ove provokacije trebalo bi da reaguje i makedonska diplomatija, izjavio je Vaskopulos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here