Vojska Ukrajine ušla u Šahtjorsk, stanovnici beže

Nekoliko zgrada u Šahtjorsku pogođeno je artiljersijskom paljbom
 

Novinar agencije AP javio je da su viši spratovi nekoliko stambenih zgrada u Šahtjorsku pogođeni artiljerijskom paljbom.

 

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ukrajinski vojnici ušli u Šahtjorsk, iako su kontrolni punktovi koji blokiraju zapadni ulaz u grad ostali pod kontrolom pobunjenika.

 

Borbe u toj i okolnim oblastima u ponedeljak su drugi dan zaredom sprečile holandsku i australijsku policiju da priđu mestu pada oborenog malezijskog putničkog aviona, gde su planirali da počnu potragu za ostacima preostalih tela i prikupe forenzičke dokaze.

 

Ministarstvo odbrane Ukrajine navelo je da se borbe vode i u mestu Snjižne, koje leži direktno južno od mesta pada aviona, kao i u drugim mestima istočno od njega.

 

Pobunjenici iz Donjecka su na Tviteru objavili da se dve strane bore i u selu Rosipnje, gde i dalje leže razbacani delovi aviona. Vojni lider pobunjenika Igor Ivanov rekao je za rusku državnu novinsku agenciju RIA-Novosti da je to selo palo u ruke vlade.


U granatiranju Luganska poginulo 5 civila

 

Ivanov je dodao i da je lider separatista u Donjecku Aleksandar Borodaj otišao u Rusiju, što agencija AP ocenjuje kao još jedan znak urušavanja morala u redovima proruskih boraca.

 

Viktor Antjufejev, koji je takođe poreklom Rus kao i Borodaj, rekao je da će on preuzeti mesto vršioca premijera separatističke vlade u Donjecku.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime