Džon Vol, plejmejker Vašington Vizardsa, smatra da bi Karmelo Entoni trebalo da karijeru nastavi tamo gde je i počeo – u Denver Nagetsima.

Prethodnih dana u NBA ligi jedna od glavnih tema je situacija s popularnim Melom, koji još uvek nije pronašao ekipu za narednu sezonu.

Mnogi timovi ne želi Entonija u sastavu, međutim igrači su saglasni da desetostruki Ol-star košarkaš zaslužuje mesto u rosteru neke franšize.

– NBA se promenila. Morate da pronađete ulogu u kojoj ćete možda ulaziti s klupe. Melo je imao pristup – “ne želim da ulazim s klupe”. Slično je bilo i sa Alenom Ajversonom – kaže Vol.

To je bilo pre dve godine, Melo sada razume da nije više velika zvezda, spreman je da bude “pomoćno osoblje”, ali mu to ne pomaže da pronađe ekipu.

Karmelo Entoni je jedini košarkaš u istoriji ovog sporta koji ima tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Najbolji je poenter u istoriji “Drim tima”, odigrao je najviše utakmice i ima najviše skokova.

Vol smatra da bi Melo u novoj NBA trebalo da ima sličnu ulogu kao što je imao na Olimpijskim igrama.

– Svi smo voleli “olimpijskog” Mela, odnosno Mela koji je igrao za SAD na Olimpijskim igrama. U ovom novom NBA, Melo upravo to treba da bude.

Pored toga, plejmejker Vašington Vizardsa smatra da bi Karmelo Entoni trebalo da karijeru nastavi i završi u Denver Nagetsima.

– Jedini način na koji bi Melo mogao da povrati karijeru je povratak u Nagetse. To je franšiza sa kojom je trebalo nešto da učini – zaključuje Vol.

Entoni je u Denveru proveo osam sezona, odigrao je 564 utakmice, postigao 13.970 poena, odnosno beležio je 24,8 poena u proseku.

Karmelo u dresu Denver Nagetsa

Nikada nije uspeo da odvede Denver u veliko finale, a najbliži je bio 2009. kada su u finalu Zapada poraženi posle velike borbe od budućih šampiona Los Anđeles Lejkersa.

Statistika Karmela Entonija u Denveru:

6. po broju odigranih utakmica – 564
3. po broju odigranih minuta – 20.521
3. po broju datih koševa iz igre – 4.989
10. po broju skokova – 3.566
7. po broju ukradenih lopti – 634
3. po broju postignutih poena – 13.970

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here