Izetbegović: Najvažnije definisati Akcioni plan za pristupanje NATO

Vestionline, Tanjug
1
Tanjug
Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović, predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije BiH, smatra je da je preambiciozno očekivati da Savet ministara BiH bude formiran u roku od mesec dana i dodaje da je u ovom trenutku najvažnije definisati Akcioni plan za pristupanje te države NATO-u.

Kada, kako kaže, “odvežemo taj čvor”, za njega “nije toliko ni važno” da li će Savet ministara biti formiran za dva ili dva i po meseca.

U intervjuu koji će večeras biti emitovan na sarajevskoj BHRT, lider SDA kaže da je najvažnje najpre rešiti pitanje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u, a kada to završimo “radiće i sve ostalo”.

Naveo je i da je s tim u vezi najvažnije ispoštovati Ustav, zakon i ranije odluke Predsedništva BiH I Saveta ministara BiH.

Ako tako ne bude, prema njegovim rečima, BiH će zapasti u još dublju krizu.

Šef dilomatije BiH u novom sazivu Saveta ministara, rekao je Izetbegović, biće Bisera Turković, s obzirom na to da je odlazeći predsedavajući najvišeg izvršnog Denis Zvizdić odbio da bude na toj funkciji.

– Mislim da će (to biti Bisera) Turković, a sa Zvizdićem sam razgovarao i on odbija to zbog nekih svojh privatnih planova – rekao je Izetbegović.

1 COMMENT

  1. Gospodine Izedbegovicu nemoze drzava koja je bombardovana od strane NAT.a mafijasa da bude i clanica te kriminalne organizacije.Prvo Bosna nikad nije bila muslimanska zemlja pa nece ni biti,ati malo prouci korene tvoje familije i shvatices da si samo jedan izrod tvoih predaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here