Voz “Nostalgija” kreće za Uskršnje praznike

0

Voz će na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora saobraćati svakodnevno u 10.30 i u 13.25 sati. U zavisnosti od interesovanja putnika, u redovnoj sezoni planiran je i vanredni polazak u 16.10 sati.

 

Cene pojedinačnih voznih karata za vožnju na "Šarganskoj osmici" ostale su nepromenjene, tako da za odrasle iznose 500, za decu od šest do 14 godina 250 dinara, dok se mlađi od šest godina prevoze besplatno. Zakup voza za grupe iznosi 50.000 za dizel i 120.000 za parnu vuču.

 

"Železnice Srbije" organizovaće i jednodnevne izlete od Beograda do Mokre Gore muzejskim vozom "Romantika”, a prva vožnja planirana je za 24. april. Od maja do avgusta muzejski voz saobraćaće svake druge subote iz glavnog grada do Mokre Gore – 15. i 29. maja, 12. i 27. juna, 10. i 24. Jula i 14. i 28. avgusta.

 

Putnici će se prevoziti "Romantikom" od Beograda do Branešaca i nazad i vozom "Nostalgija" na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora, dok će na relaciji između Branešaca i Mokre Gore biti organizovan prevoz autobusom.

 

I cene tog jednodnevnog izleta ostale su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, pa za odrasle iznose 1.422 dinara, a za decu od šest do 14 godina 826 dinara.

 

Tokom prošle godine "Nostalgija" je prevezla oko 50.000 putnika u više od 500 muzejsko-turističkih vožnji, po čemu "Šarganska osmica" spada u sam vrh muzejskih železnica u Evropi.

 

Tradicionalno gostoljubivi Mokrogorci i železničari potrudili su se da "Šarganska osmica" spremno i sa bogatijim sadržajima dočeka novu turističku sezonu, pa se očekuje da prošlogodišnji broj gostiju bude i premašen, navedeno je u saopštenju.

 

Imajući u vidu izuzetno interesovanje, posebno inostranih turista, "Železnice Srbije" su u komercijalne svrhe obezbedile i smeštajne kapacitete u konačištu "Osmica" i stanici Mokra Gora.

 

Karte za prevoz "Romantikom" i "Nostalgijom" mogu se kupiti na blagajnama železničkih stanica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Mokroj Gori i u pojedinim turističkim agencijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here