Vožnja od rta do rta – pokušaj obaranja rekorda

0

Vožnja od rta do rta – od Norveške do južne Afrike: Put dug 17.752
 

Kako su saopštili organizatori, put je dug 17.752, voziće ukupno tri vozača, a trka s vremenom, ali uz poštovanje ograničenja brzine, trajati desetak dana.

 

Ekipa u folksvagenovom "tuaregu" treba da prođe kroz 19 država, a na put su krenuli iz Norveške 21. septembra. Njihovo putovanje može se pratiti i na sajtu.

 

Ekipu "Čelendž četiri" predvodi nemački vozač Rajner Citlov
 

Očekuje se da Citlov i ekipa dođu i do Srbije. Njih put vodi od Norveške, Finske, Švedske, Danske, preko Nemačke, Češke, Slovačke i Mađarske, kroz Srbiju i Bugarsku sve do Turske. Na afrički kontinent ekipa će stići letom iz Adane u Turskoj do Kaira u Egiptu.

 

Tri vozača menjaće se za volanom na pet sati, voziće 24 sata na dan, a zaustavljaće se samo za punjenje rezervoara gorivom.

 

Pokušaće da postavi novi svetski rekord i što brže pređe put "od rta do rta"
 

Citlov, koji je već postavio nekoliko svetskih rekorda za najbržu vožnju i vožnju na duge staze, izjavio je pre početka poduhvata da je "pustolovina duga 17.000 kilometara" bila ono za čim je žudeo, kao i da veruje da će put okončati za manje od deset dana".

 

Za svaki pređeni kilometar Citlov će donirati 20 centi u za dečja SOS sela u Zambiji i Sudanu a sponzor Gudjir će udvostručiti svaki cent koji pokloni vozač
 

Citlov će za svaki pređeni kilometar dati donaciju od 20 centi u dobrotvorne svrhe za dečja SOS sela u Zambiji i Sudanu, dok je sponzor Gudjir (Goodyear) najavio da će udvostručiti svaki cent koji pokloni vozač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here