Vraćam se u politiku. Neću nanogicu

0

Pristaje samo na uslov da ne napušta Srbiju: Šešelj

Vojislav Šešelj oštro protestvuje zbog neodržavanja statusnih konferencija u njegovom predmetu nakon iznošenja završnih reči, iako član 65 iz Pravilnika o postupku i dokazima predviđa da se, nezavisno od faze postupka, statusne konferencije moraju održati u roku ne dužem od 120 dana od poslednje statusne konferencije.

 

Pravilnik naglašava da su statusne konferencije mesto gde optuženi može pokrenuti pitanja u vezi sa predmetom uključujući zdravstveno stanje i uslove pritvora.

 

Šešelj u svom odgovoru oštro protestuje zbog nedonošenja odluke o ukidanju pritvora, pa čak i nerazmatranja tog pitanja u razmacima koje nalaže Međunarodno običajno pravo.

 

S gnušanjem je odbacio bilo kakve garancije "izdajničke i prozapadne vlade u Beogradu".

 

Dalje se navodi da bi želeo da obavesti Pretresno veće, da ukoliko ga privremeno pusti na slobodu, jedino ograničenje koje prihvata je "to da neće napuštati teritoriju Republike Srbije". Rekao je i da nema nameru da se periodično javlja policiji, "niti da nosi ogrlice, narukvice ili nanognice, kojima se vređa ljudsko dostojanstvo".

 

Takođe Šešelj, po puštanju na slobodu namerava da se vrati u politički život Srbije i da učestvuje na javnim skupovima, daje intervjue novinarima, gostuje u televizijskim emisijama i nastavlja da kritikuje "Haški tribunal kao nelegalni međunarodni sud".

 

Kako li će ovu vest primiti predsednik Tomislav Nikolić i premijer nam, Aleksandar Vučić?

 

Šešelja puštaju da speru ljagu

Ovaj podnesak su sačinili članovi Stručnog tima Vjerica Radeta, Milan Terzić, Nemanja Šarović, Zoran Krasić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here