EPA/Georgi Licovski
Aleksandar Vučić

Apsolutno sam siguran da će Srbija ove godine po stopi rasta biti prva zemlja u Evropi, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

On je dodao da je Srbija u poslednjih nekoliko godina bila među prvih pet zemalja po stopi rasta.

– Ove godine bićemo prvi. Za to su zaslužni građani, koji su 2014/15/16. prolazili kroz teške mere – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je Srbija ekonomski, ovu krizu dočekala čvrsto na nogama, da ćemo nastaviti tim tempom, i biti i jedna od najboljih zemalja u celom svetu.

Naveo je da prve procene pokazuju da će Francuska u prvom kvartalu zabeležiti minus 5,2 odsto rasta, Španija minus 4,1 odsto, Italija minus 4,8 odsto, a Srbija plus pet odsto rasta.

Kako je rekao, ukoliko bismo uspeli da sačuvamo zemlju od eventualnog novog talasa epidemije, ako se svi budu ponašali ozbiljno i odgovorno, sigurno nećemo imati negativan rast ove godine, što će, kaže, biti garancija da ćemo biti najuspešniji u celoj Evropi.

– Strukturno dobro stojimo i sa svim ekonomskim merama, verujem da ćemo mnogo moći da uradimo – rekao je Vučić.

Dodao je da veruje da Srbija i drugi kvartal može da završi bez minusa, ili sa minimalnim minusom u privrednom rastu, iako su, podsetio je, procene išle i na minus sedam ili minus osam odso.

4 COMMENTS

  1. Значи бићемо као Швајцарска,Норвешка,Немачка,Луксембург??? Јееееееееееееее имаћу плату 3000 евра после овогаааааааааа

    • covece da li ti cujes sebe.sta pricas nemozes da imas platu ko te zemlje sto si naveo jer i ja zivim u te bogate zemlje i znam kako se tesko zaradi novac ovde mosecno 2 do 3 hiljde evra ali standard je veliki kad placas stan i druge dazbine isto ti dodje ko u srbiji.I ne zaboravi da srbija imala i sakcije pa ratove o bobardovana kazite hvala da imate platu.zbog korone virusa kod mene smanjili plate na minimum

  2. Nikada ni u kom pogledu, mi kao zemlja ne nozemo da se poredimo sa njima tipa Svajcarska tipa Nemacka Francuska. Mi mozemo da se poredimo sa Kenijom, Zimbabveom itd. Kako smo krenuli ni sa tim zemljama uskoro necemo se moci porediti kako dajete plate penzije.

  3. tebe drzi na vlasti samo cinjenica da narod ne izlazi na izbore, ali mislim da ste prepunili casu i da je vec pocelo da se preliva. Ako ne izadju svi protiv tebe na ovim, izaci ce na ulicu veoma ubrzo. Moj savet vam je da bezite u neke drzave koje nisu clanice interpola jer vam se ne pise lepo za kriminal koji sprovodite… menjajte imena i licni opis da vi i vasa deca mogu da nastave da zive zivote jer niko ne garantuje da vas nece loviti kao naciste posle drugog svetskog rata

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here