Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da borba Srbije na svim diplomatskim frontovima za Kosovo i Metohiju, prestanak nasilja nad Srbma, povratak dijelogu, miran i bezbedan život srpskog naroda i stabilnost celog regiona postaje sve teža i složenija.

Sumirajući razgovore sa stranim zvaničnicima protekle nedelje, Vučić je naveo da je svima predočio opasnost od daljih bespotrebnih eskalacija i tenzija.

– Od svih sagovornika tražio sam, pre svega, da sagledaju nepodnošljive prilike u kojima živi srpska zajednica na Kosovu i Metohiji, kao i da se dodatno angažuju na primeni elementarnih civilizacijskih i pravnih normi, kako bi se zaštitio naš narod koji je izložen svakodnevnom nasilju i pritiscima – naveo je Vučić.

On je razgovarao sa premijerima Holandije, Luksemburga, Mađarske, Austrije i Albanije, predsednicima Turske i Francuske, kao i sa potpredsednikom italijanske vlade.

4 COMMENTS

  1. Nazalost Vucicu sam si kriv mesto da su nasi ostali u Kosovskim institucijama i iz skupstine borilise za prava uz pomoc Matize ti ih izvlacis . Sta sad ili Rat Ilias budu proteranio nase svetinje popanjene.

  2. Битно је да си разговарао са Рамом који са Шиптарима заговара Велику Албанију,Он ће ти бити од највеће користи!Срби нису смели напустити Институције ствари се одвијају као у Републици Српској Крајини на крају следи Издаја!

  3. Р1244УН
    КАЖЕ ВОЈСКА СРБИЈЕ МОЖЕ НА КиМ
    ТУ СЕДНИЦУ УН ДОБРО ДА ОДРАДИШ РУСИ СУ ВЕЋ ТО ПОДРЖАЛИ
    ЈА БИХ ДОДАО И РУСКЕ МИРОВНЕ СНАГЕ ТРЕБА ВРАТИТИ НА КиМ
    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here