Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Beogradu sa predstavnicima “četvorke” i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom imao veoma težak i možda i najteži razgovor koji su imali do sada.

– Imali smo otvorenu i ozbiljnu diskusiju, ono oko čega smo saglasni, jeste da zamrznuti konflikt nije rešenje, jer je samo pitanje trenutka kada će neko da ga odmrzne i kada će neodgovni pojedinci da uruše mir celog Zapadnog Balkana – istakao je Vučić.

Istakao je da je kao predsednik Srbije danas nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ako se ne bi usaglasili sa predloženim planom za KiM.

– Pod tim uslovima tražili smo od četvroke i Lajčaka – predstavnika SAD, Nemačke, Francuske i Italije, da pomognu svima nama u prevazilaženju turbulencija sa kojima se suočavamo na KiM. I smatramo da je krajnje vreme da se formira ZSO koja je ne samo obećana već i potpisana pre 10 godina. To je pitanje hitnosti, jer tek posle toga je moguć razgovor i povratak u institucije i kakva takva normalizacija situacije – poručio je Vučić.

7 COMMENTS

  1. Нама не треба да буде тешко.Ми знамо шта хоћемо;Косово је Србија и тачка.Њима треба условљавати и не допустити да поклекнемо под њиховим жељама.Амен!!!

  2. Vucica treba proglasit za najintelegentnijeg PAPAGAJA na svijetu.Mislim da on sam sebe nemoze vise da slusa sta prica.milion puta ista prica.Sastaju se da se slikaju,valda su nesto zamezili ali i previse popili.na tome se sve završava.Dosta je GLUME,to rade koji su sposobni za to a oni nisu ali bas nizasta.

  3. Нема тешко Вучићу,
    Ради
    Знаш шта треба
    И престани са кукњавом
    Р1244УН је међународно признат документ
    Врати преговоре у УН
    🇷🇺☦️🇷🇺

  4. Ja sam sigurna da ga naveliko ucenjuju. Posto su odluke, koje traze, pogubne za Srbiju, neka raspise glasanje svog naroda pa sta oni odluce. Inace, ako on nesto uradi sto narod nece, tesko njemu. Nije mu lako.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here