Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je primarna odluka Srbije bila da bude uzdržana na glasanju u Ujedinjenim nacijama, ali da je dobila bezbroj pritisaka.

– Naša je odluka primarna bila da budemo uzdržani, a onda dobijete bezbroj teških pritisaka, ne ličnih, ali ucenjuju vam zemlju i nemojte da imate iluzija o tome. Kažu da li znate da se danas i narednih dana odlučuje o sudbini Srbije u vezi sankcija za naftu, što znači da NIS ne može da uvozi naftu bilo odakle, posebno sa teritorije zemalja EU – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to nije bilo odlučujuće za donošenje odluke, ali Srbiji “lebdi nuklearni udar”.

– Ne atomskim raketama, već sankcijama i zaustavljanjem evropskog puta Srbije. Mi smo jedina zemlja koja nije donela nijednu restriktivnu meru protiv Rusije, nacionalizovala njihovu imovinu i sve to uspevamo. Držimo svoj pošten, moralan i častan kurs. Nalazimo se na evropskom putu ali ne želimo da okrenemo leđa našim prijateljima – rekao je Vučić.

Kako je rekao, Srbiji je danas sve zabranjeno a u takvim uslovima mora da se čuva Srbija.

– Drag mi je zapad, volim Rusiju, ali beskrajno volim Srbiju. Bilo me je briga za glasove jer sam vodio računa o zemlji. Molim ljude da to shvate, jer šta ćemo bez nafte ili gasa. Nadam se da nećemo donositi restriktivne odluke – rekao je on.

24 COMMENTS

  1. Znaci svako moze da nam lupa packe i da diktira sta da radimo! Vucicu!!!!!!!!!!!!!!!!! NECEMO U EVROPUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!! JER NAM TAMO NEMA OPSTANAK!

  2. Господине Вучићу, значи ли то да ћете услед притисака, одлучити да признате Косово као државу?!

  3. Sta bi sa tvoje nezavisne neutralne politike???I.Srbija ne podleze pritiscima i ucenama???Katastrofa prijatelju.
    ZA OVO NEMAS OPRAVDANJA??!!!

  4. Sad bi trebala Rusija pod hitno da prizna Kosovo ko nezavisnu drzavu i zamoli svoje saveznike i oni da priznaju pa tako fino odgovori nam na ovo štosmo uradili.

  5. Na kraju ce ista stvar biti i za priznanje Kosova i ko zna cega sve. Nazalost nismo suverena drzava, a za to iskreno ne mozemo kriviti samo ovog jadnika. Ko god da je na vlasti bice isto

  6. LAZE LAZE i LAZE sve on to hoce i LAZE kako izrael ne trpi pritiske mi smo jedina budaladrzava.
    SRAMOZA NEVIDLJIVA

  7. Ово је крај за Косово и нашу Републику Српску. Србија нас је пустила низ воду као Слобо крајишке Србе. Страшно. Опрости нам и помози Боже.

  8. Lazima se ne ide dale! Sve sto je lagao do sada izacice na videlo! Ovo je samo pocetak njegovog kraja.

  9. И шта смо научили???
    Ускоро ће и Санкције увести!!!
    Притисци!

  10. Kakav bre put u Evropu. Koju Evropu. Niti nas žele niti će nas primiti. To je samo uslovljavanje nepostojećim primanjem.

  11. Gospodine presednice.zar uvek nije bilo pritisaka.Ima Srbija neesto i svoje nafte.Nafta moze da stigne i Dunavom.Da li su sada zauvek presstali pritisci.Neverujem.Zapadu se ne veruje.Srbija nikad nece u EU i ne treba tamo.Srbija je neutralna zemlja i nije joj mesto u EU.EU nas nece.Njima treba K i Metohija ne Srbija.Vidisli presednice da je mrznja ista prema Rusiji i Srbiji skoro ista.Da li je Srbija nesto dobila za ono ZA u UN,nije ali ja to smatram izdajom bratske Rusije.Ovo je propast sveta.zapad vodi specijalni rat protiv Rusije.protiv pravoslavlja.protiv Slovena.To je istorijski kontinuitet.

  12. Ово се никада више неће моћи исправити. Ти притисци нису били против Србије него против тебе. Нико нормалан овакву одлуку неће схватити. Бићеш упамћен као највећи издајник.

  13. A ti si sammostalan i nezavistan, jel tako. E sad bi ja tebi obustavio isporuku i gasa i nafte, pa neka ti Bajden donosi u flašice. I ti si odgovoran političar. Svrstavaš se na stranu koga????
    Sa kojim razlogom, koga ti osudjuješ?
    Poslećeš da mi kukaš i cmizdriš, kako je teško i kako je kriza… što bi ja vodio Američki rat.
    Sutra kad ne budemo imali gas i naftu ti ćeš da kukaš kako ti je neko drugi kriv.
    Koga podržavaš i slušaš, zločince imperijalističke!!!!??

  14. Jedinog vjernog prijatelja ko sto je
    Rusija nemozes nikada naći !
    Uvek su nam pomagali i branili nas
    Od evropljanja !
    Sada se vidi zašto se sve dešava u
    Srbiji jer nema pravog i vjernog političara !
    Zašto se nije UN rezolucija 1244 još do dans nije sprovela jer nema ko da sprovede jer neprijatelji Srbije komaduju Srbijom i strani plaćenici !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here