Tanjug
Aleksandar Vučić

“Izrael je izabrao da im je Amerika najvažnija i to neće sjajno uticati na naše odnose, nismo srećni zbog toga”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i Kosova.

– Odnose sa jevrejskom državom gradićemo u skladu sa novonastalim okolnostima – rekao je Vučić navodeći i da je taj potez Izraela i Prištine očekivan, šest meseci posle potpisivanja Vašingtonskog sporazuma.

On je, međutim, ukazao da Srbija nije pravila zajednički sporazum sa Amerikancima i Albancima, nego svoj sporazum, i kako kaže “nismo hteli da podstičemo da Izrael povuče takav potez, već da to ne uradi”.

Grenel: Danas je divan dan, hvala Trampu…

Dodao je takođe da treba sačekati da se vidi da li će Kosovo makar svoj deo Vašingtonskog sporazuma da poštuje, i hoće li pustiti u rad prugu Priština-Merdare, a ne tražiti da pruga ide preko Kosovske Mitrovice i severa. Drugo pitanje, navodi Vučić, je jezero Gazivode i podela energetskih resursa.

– Strahovito se upirao Metju Palmer da se završi sporazum između Izraela i Kosova. Sad ćemo da vidimo da li je i za to da podelimo energetske resurse, jer mi sada nemamo ništa od jezera Gazivode – rekao je Vučić.

Bivši izvestilac američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel reagovao je na vest da su Izrael i Kosovo potpisali danas sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa.

​On je na svom Tviteru objavio: “Danas je divan dan. Izrael i Kosovo ozvaničili su diplomatske odnose. Hvala Meljizi Haradinaj, izraelskom Ministarstvu spoljnih poslova, Donaldu Trampu i sekretaru Blinkenu na posvećenosti tome da danas bude istinski istorijski dan”, napisao je Grenel.

3 COMMENTS

  1. Divan dan DA! Da tvoje zelje ispunis moraces preseliti ambasadu kao sto si potpisao…
    Ko je vas skolovao da mi je znati. Videli ameri kako vas eu vuce pa i oni malo a vi u prvi avion seli, bravo elito!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here