Tanjug
Aleksandar Vučić

Iza ideje o “mini Šengenu” ne stoji ništa drugo sem želje za snažnom ekonomijom, slobodnim protokom ljudi i kapitala i boljim životnim standardom za Srbe i Albance, poručio je predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući ocenu Aljbina Kurtija da se iza “mini Šengena” krije namera Srbije da stvara “četvrtu Jugoslaviju”.

Vučić kaže i da se iz te Kurtijeve ocene vidi da on ne poznaje istoriju svog naroda, ni regiona, ali i da ima zavereničke teorije i misli da se “iza svega nešto krije”.

– Oni kao da čitaju Zonu sumraka i Treće oko, imaju zavereničke teorije, kao i mnogi političari iz centralne Srbije, misle da se nešto iza toga krije. Iza moje ideje se krije snažna ekonomija, slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala i bolji životni standard za Srbe i Albance. Pre svega brinem za Srbe, ali nemam ništa protiv da ni Albanci uživaju u blagodetima tih sloboda – rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u Minhenu.

Kaže i da su se Jugoslavije koje smo stvarali uglavnom obile o glavu srpskom narodu, jer su Srbi iz njih izlazili prokazani, nekad i poniženi, a neretko smo ostali i bez stotine hiljada naših ljudi, kao tokom Drugog svetskog rata i stvaranja NDH.

On ocenjuje i da Kurti ne razume tu ideju i da su za njega ideje ranog devetnaestog veka i dalje suštinske.

– To je njihova stvar, u to ne mogu da se mešam – rekao je Vučić.

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je “mini Šengen” srpska namera da formira četvrtu Jugoslaviju i smatra da takva ideja predstavlja opasnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here