EPA/Đorđe Savić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba skok naše vojske za 13 mesta na listi sajta Global fajer pauer.

Istakao je da je zadovoljan što je za kratko vreme u armiji mnogo obnovljeno i urađeno, te najavio povećanje plata “običnim” vojnicima.

Vučić je rekao da je takva pozicija srpske armije na američkom sajtu u neku ruku i očekivana, ali i primetio da je to bilo teško, jer i Hrvatska ima “strahovito snažnu vojsku”. On je dodao da će se raditi na tome da se plate povećaju vojnicima, koji imaju najniže zarade u vojsci.

– Ključna stvar su plate i mislim da su generali, pukovnici i potpukovnici zadovoljni. Problem su nam vojnici, čije su plate 44-45.000 i moramo da ih povećavamo, kako bismo imali veći broj vojnika i popunjenost vojske – rekao je Vučić.

On je napomenuo da sada vojnici imaju dva do tri para čizama, a da će do Vidovdana svaki pripadnik VS imati po četiti para.

– To što sada radimo je viši standard – rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da se mora ubrzati izgradnja stanova, da pripadnici vojske vide da imaju budućnost za sebe i porodice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here