EPA-EFE/A.CUKIC
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Rezolucija EP o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa EU koja je danas usvojena licemerna, a da je deo koji se odnosi na KiM mnogo gori.

On je novinarima u Davosu rekao da je posao EU da traži usaglašavanje, ali da je mnogo gori deo koji se odnosi na KiM, a koji kaže da se pozdravlja zahtev tzv. Kosova za članstvo u EU.

– Međutim, traži se intenziviranje dijaloga na osnovu međusobnog priznanja, da se osuđuje niz eskalatornih poteza Srbije i aktera podržanih od strane Srbije, a koji uključuju nelegitimne blokade, napade i pretnje vojnom akcijom, da je nezavisnost Kosova nepovratna i da se pozivaju članice EU koje nisu priznale Kosovo da to učine – rekao je on.

Prema njegovim rečima, u rezoluciji se osuđuje secesionistička retorika u BiH, pozivaju se svi da usvoije sankcije protiv onih koji podržavaju secesionističke težnje.

– Ima li gorih secesionista od onih koji pozivaju na to, baš tih 22 zemalja EU ima li gorih podržavalaca secesionističke politike – rekao je Vučić.

3 COMMENTS

  1. 🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

    Šta vam nije jasno EU fanatici?
    Gde su vam prijatelji iz EU ?
    To su sve one iste zemlje koje su posredstvom NATO uranijmskim bombama napala Srbe da bi albancima pravili državu, to sada samo nastavljaju

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

  2. Vucicu imas samo jedinu mogucnost da se tajno dovovoris sa Opozicijom da oni zahtevaju referendum o ulasku u EU. Srbiju dovesti u potpuno neutralni status po sistemu Svajcarske i zamrznuti pregovore sa EU u pitanju Kosova a to dalice nam investivije sa strane stici i Svajcarska ima investivije i partnere iz celog Sveta a ne samo od EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here