Tanjug
O PREMIJERU ODLUČUJE RUKOVODSTVO SNS: Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je danas da rušenje međunarodnog pravnog poretka daljim naoružavanjem tzv. kosovsko-bezbednosnih snaga, ima za cilj da se suprotno rezoluciji 1244, sa teritorije Kosova i Metohije u potpunosti ukloni bilo kakav trag postojanja Republike Srbije, kao i srpskog naroda.

– Izjave pojedinih tzv. kosovskih zvaničnika nedvosmisleno govore o njihovom cilju uništenja srpskog naroda – rekao je on posle obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije (VBA).

Vućić je dodao da odluka o daljem naoružavanju nije samo najavljena već je doneta u američkom kongresu i odigrava se gotovo svakodnevno i posredstvom drugih zemalja, pre svega Turske, ali i NATO zemalja i Hrvatske.

– Kada se hvale da će svaka policijska patrola biti naoružana dugim cevima, šalju jasnu poruku da za Srbe nema mesta, jer samo određene jedinice imaju pravo i mogućnost da nose takvo naoružanje. Sada će biti prisutni naoružani policajci sa dugim cevima samo kako bi Srbi osećali nesigurnost i što pre napustili Kosovo – rekao je Vučić.

On je naveo i da Priština ima najbrže rastući budžet za vojsku i policiju, koje kako je naglasio ne bi smele da postoje prema međunarodnom javnom pravu.

3 COMMENTS

  1. Vucicu smatrao sam te odgovornim politicarem ali iskreno razocarao si me Kosovo si prepustio Albancima olako a Zapadu si poverovao na njihovim lazima.Tvoja definicija sedenja na dve Stolice nije uspela, mesto neutralne politike kakava mora da bude bez prevelikih prijateljskih odnosa samo kroz partnerstvo odnosi i jaku politiku sa ostrim glasom do ovog nebi doslo. Jel politicki poredak se odavno menjao.

  2. Tek su počeli dase naoružavaju sačekajmo kraj godine da vidimo dokle če Kurti dogurati sa naoružanjem moje skromno mišlenje biče do višebacašnjih raketa dometa 100 km i protiv vazdušne odbrane par Baterija dok ovo ostalo i onako onidobijajugodinama od svojih saveznika NATO zlikovaca punisu im skladišta razne Artilerije za pješadiju to nije tajna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here