ATAImages
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vidi nijedan razlog da sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 4. decembra u Sočiju ne prođe u dobroj veri, te je dodao da, ako je potrebno da se nešto razjasni – ne beži od toga.

„Ako je potrebno da bilo šta razjašnjavamo — ne bežim od toga. Savest mi je čista kao suza“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu — šta očekuje od susreta sa Putinom i hoće li biti razjašnjene priče o špijunaži.

Predsednik je rekao da su u toku pripreme za posetu Putinu, da se sprema velika i ozbiljna delegacija iz Srbije, jer je veoma važan susret sa ruskim predsednikom, koga, kaže, smatra iskrenim prijateljem Srbije.

Vučić je istakao da je on predsednik Srbije i da je njegov posao da štiti i čuva interese Srbije, što će uvek da radi.

„Rusija može da bude ponosna na prijateljstvo Srbije prema Rusiji, a želim da verujem, i Rusije prema Srbiji“, rekao je Vučić.

On je podsetio da je Srbija jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i ni u jednom forumu nije glasala protiv interesa Ruske Federacije, a, ne računajući Kinu, jedina je koja održava stalne vežbe sa ruskom armijom.

„U svakom pogledu smo veoma bliski“, dodao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here