Vučić: O penzijama tek u oktobru

0

Prmijer obećao da, za sada, neće biti smanjivanja penzija: Aleksandar Vučić
 

"Što se penzionera tiče, nećemo ni razmatrati ni razmišljati o bilo čemu, do oktobra. Tad ćemo sesti da vidimo kakve su naše ostale mere stimulacija, odnosno izvlačenja iz sive ekonomije i uvođenja u legalne tokove i stimulisanja od strane države svega što o tom pitanju možemo da uradimo", rekao je Vučić u intervjuu RTS-u.

 

On je kazao da podizanjem osnovice koja će moći da se oporezuje u budućnosti i na osnovu projekcije koja bude bila, biće donete odluke u oktobru.

 

"Do tada neću da razgovaram i niko neće smanjivati niti pričati o smanjivanju penzija", istakao je Vučić.

 

Govoreći o infrastrukturnim projektima, on je naveo da će pre kraja 2016. godine biti u potpunosti završen Koridor 10 i njegov istočni i južni krak.

 

Pročitajte još:

* Krstić: Moraćemo da smanjimo penzije

* Vučić: Nećemo smanjiti penzije

* ”Nije izvesno smanjenje penzija”

"Dakle do Sofije ćete moći da stignete za tri sata, do Preševa takođe za nešto malo više od tri sata. Istovremeno ćemo do kraja 2016. završiti autoput Beograd – Požega, računamo da za ostali deo napravimo koncesioni ugovor i već imamo razgovore", rekao je premijer.

 

On je dodao da se radi na produžetku puta od 107 kilometara Požega – Boljare i da bi za dodatne dve godine i taj deo puta za koji ne postoji interesovanje koncesionara mogao da bude završen izrazivši očekivanje da će biti završen put Pojate – Preljina.

 

"Ono što je sigurno, uradićemo takozvane "šnel štrase", to nije puni auto-put, ali je sa po dve trake u oba smera, to je put Beograd – Zrenjanin koji će ići od mosta Zemun-Borča do Zrenjanina u ukupnoj dužini od 58 kilometara", kazao je premijer Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here