Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija vojno neutralna, ali njena politika nije neutralna.

On je kazao da je Srbija na putu u Evropsku uniju, ali neće odustati od tradicionalnih prijateljstava.

Vučić je kazao da je Ukrajina uvek podržavala suverenitet te zemlje.

Podsetimo, ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio da Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Rusije.

– On je od nas tražio da osudimo rusku agresiju, ja na to imam prost odgovor: mi smo mala zemlja, ne želimo sebi da ukidamo mogućnost prijateljstva, ne odlučujemo o budućnosti Ukrajine – rekao je Vučić.

Pozvao je ambasadora da pozove Zelenskog da osudi agresiju koju su nad Srbijom sprovele zemlje zapada.

– Pa kad on to učini, onda ću ja osuditi agresiju – rekao je on.

Vučić je rekao da je Srbija jedina koja se striktno drži međunarodnog prava.

8 COMMENTS

  1. Takavi češ isti odgovor dobiti od EU mi želimo da vidimo Srbiju u EU ali politika naša prema Kosovu nije neutralna ona je jasna ko dan zato nemože da otvarate poglavlja dok ne priznate Kosovo ali otvarajete na tri godine po dva Kllastera vama je dovolno,
    Vučko misliš dasi ti naj iteligentnija osoba na svetu ostali svi glupi posle ležiš na pod u Briselu i kukaš za pamet.

    • Albanski bot ta imena kao tito ili vlada Dario ne pali sta si dosao na srpski internet stranicu da posvadjas srbe nikad nece srbin da prizna kosovo i tacka sada ste u paniku doslo je Rusko kinesko i srpsko vreme

    • Iako mi Vučić nije simpatičan (uzgred nije mi simpatičan ni jedan političar) ne možemo mešati njega i Srbiju. Oni koji tu imaju zbrku u glavi nisu raščistili sa sopstvenim identitetom. Postojala je Srbija i pre Vučića a vala će i posle njega. Interes Srbije zaista jeste da se drži međunarodnog prava te kada EU traži da se poštuje suverenitet i teritorijalna celovitost država, zašto misle da se to ne odnosi na Srbiju. Ako ne, onda se ne odnosi ni na Ukrajinu.

  2. Tako je Vučiču kad dobije Rusija sad Embargo da nemože glavu da podigne i vrati svoj narod 10 god unazad neče moči da podnese taj teret pa ti ko dobra Marija saveznici oduzmite joj malo embarga olakšajte ih dabi oni lakše to podneli..So..no glupa uvek izabereš stranu gubitnika izgleda toje tvoja sudbin jadniče.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here