Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je danas sve Srbe, posebno Krajišnike, da u nedelju, 4. avgusta, u 19 sati dođu kod manastira Krušedol na obeležavanje godišnjice Oluje, za koju je rekao da je najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata.

– Ovo je peta ili šesta godina da obeležavamo Oluju kroz suze, ali i sa ponosom što smemo otvoreno da govorimo o našem bolu, ne dodvoravajući se nekome i prećutkujući zločine nad našim narodom – rekao je Vučić na televiziji Pink.

On je naveo da Srbija prihvata da je činila zločine na određenim mestima i da ne beži od odgovornosti, ali da je ponosan što obeležavamo Jasenovac, Oluju, stradanje Srba u Podrinju, tragediju zbog NATO agresije, kao i stradanja drugih naroda.

– To su stvari koje govore o snažnijoj poziciji Srbije, jer smemo da govorimo o sebi, svom bolu i svojoj muci – rekao je Vučić.

On je naveo i da je ponosan što je veliki broj Krajišnika deo srpskog društva, što su borci koji su napravili svoja imanja u svakom delu Srbije, što vole Srbiju i srpski rod.

– Nećemo nikada zaboraviti najteže etničko čišćenje koje je počinjeno posle Drugog svetskog rata, a to jeste bila Oluja – rekao je Vučić.

Vučić kaže da Srbija sa Hrvatskom mora da gradi bolje odnose, bez obzira što se oni raduju Oluji.

– Mi ćemo da gledamo u budućnost, Srbija i srpski narod imaju dobru budućnost – rekao je Vučić.

On je rekao da je posebno srećan što Srbija obeležava teške datume za srpski narod sa Republikom Srpskom.

Kaže i da će Srbija snažiti vojsku što je doprinos očuvanju mira, jer će, kaže, svi biti sigurniji što mi budemo manja meta drugima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here