Vučić: Pomoći ćemo obnovu kafane gde su razgovarali Tito i Draža

Vestionline, Tanjug
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorio se danas u Pranjanima sa Svetozarom Brajićem, vlasnikom kafane “Brajić”, u kojoj su 1941. godine Josip Broz Tito i Dragoljub Mihailović razgovarali u četiri oka, da će mu pomoći oko obnove tog objekta, a da kafana ne menja vlasnika.

Nakon manifestacije kojom je obeleženo 75. godišnjica od operacije Halijard u Pranjanima, a tokom izjava za medije, na predlog novinara predsednik je saslušao Svetozara Brajića o problemima sa kojima se suočava i obećao mu pomoć države.

Brajić je kazao da je sam radio na sanaciji objekta, ali da mu se obrušio krov i da zbog loše finansijske situacije ne može da nastavi sam sa sanacijom objekta.

– Pomoći ćemo Vam da renovirate kafanu, a da se ne menja vlasništvo – rekao je predsednik Vučić i u znak dogovora rukovao se sa Brajićem.

Krajem oktobra 1941. godine Josip Broz Tito i Dragoljub Mihailović, iza zatvorenih vrata tadašnje kafane u selu Brajići, čiji je vlasnik bio Svetozarov otac, nedaleko od Ravne gore, sklopili su sporazum o zajedničkoj borbi protiv okupatora.

1 KOMENTAR

  1. Доста бре са тим дечијим мирењем Четници – Партизани. Боље је заборавити а не чувати успомене на будалаштине од српске историје везане за Други Светски рат.
    Покушај да обновиш приватан плац на Дедињу где не законски, лежи лешина Аустро-Угарског Каплара.

    https://www.youtube.com/watch?v=ggvd_Uji5vE

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime