Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su prihodi za jul u budžetu neočekivano viši od najboljih projekcija koje je imala vlada i naglasio da je Srbija u drugom kvartalu ove godine druga u Evropi po stopi rasta BDP-a.

– Imali smo, neočekivano, odličnu prihodnu stranu, višu od naših najboljih projekcija. Veoma smo zadovoljni stanjem u budžetu za jul – kazao je on.

Rekao je da je bilo mnogo teže u aprilu i maju kada su na snazi bile najteže mere zbog koronavirusa.

– Dobili smo danas za najveći deo evrospkih zemalja prve procene stope rasta. Srbija je trenutno druga u Evropi za drugi kvartal, a ispred nas je samo Litvanija. Svi ostali su daleko, daleko, daleko iza nas – podvukao je on.

Podsetio je da je Srbija u prvom kvartalu bila prva u Evropi po stopi rasta.

Kazao je da se izmenjena procena za drugi kvartal ispostavila kao pesimistička sa minusom od 9,9 odsto, i ona će biti minus 6,3 do 6,4 procenata.

5 KOMENTARA

  1. Ako veliki vođa tako nastavi sa BDP om, mi ćemo prstići sve zemlje u Evropi. Još malo će početi švajcarci da dolaze da rade kod nas. Ja lično verujem našem velikom vođi, samo treba još malo da sačekamo i sve će biti u redu. Veliki vođa nas nebi nikad lagao.

  2. Naravno da veruje jer sve sto je rekao dosad je ispunjeno i bilo je istinito,pogledajte samo izgradnja,pa ugled srbije u svetu itd. Stekao je veliki ugled u narodu i u svetu pa dalje da ne pricamo.Samo budale ne veruju i ne pomazu nego odmazu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime