EPA/Martin Divisek
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da prve avione na novom aerodromu u Trebinju očekuje pre 2023. godine.

Posle razgovora sa Miloradom Dodikom, Vučić je rekao da su obezbeđena sredstva za izgradnju aerodroma, koji će koštati 70 miliona evra, dok će još 35 miliona evra biti uloženo u infrastrukturno opremanje.

– Što ćete da vidite na terenu već od juna 2022. godine. i, verujem prve avione na trebinjskom aerodromu pre kraja 2023. godine – rekao je Vučić.

To bi, kaže, trebalo da podigne celu Hercegovinu, da približi Trebinje i Hercegovinu Beogradu i svetskim centrima.

Dodao je da se izrada planske projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju završava u martu, kao i da su obezbeđena sredstva za eksproprijaciju zemljišta.

1 COMMENT

  1. Ako će planska dokumentacija za aerodrom Trebinje biti gotova u martu sledeće, 2022. godine, teško je za poverovati, da će prvi avioni na taj aerodrom sletati pre kraja 2023. godine. Sa druge strane, postavlja se i pitanje, da li je isplativo uložiti 105 miliona evra u aerodrom koji će imati 2-3 leta dnevno; Beograd i Banja Luka. Pored toga ne treba zaboraviti da se na udaljenosti od 40km, odnosno 50′ vožnje od Trebinja nalazi aerodrom Dubrovnik preko koga je 2019. godine putovalo oko 2,9 miliona putnika. Imajući sve napred navedeno u vidu, sve se više nosim mišlju, da je odluka o izgradnji aerodroma Trebinje isključivo političke prirode, a.ko tvrdi suprotno neka pokaže Studiju izvodljivosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here