EPA-EFE
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakva je Rusija rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a dvojica predsednika izrazila su očekivanje da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.

Vučić je Putinu izrazio saosećanje zbog žrtava Covid-19 u Rusiji, kao i nadu da će se, uz odlučne mere, uspešno izboriti sa epidemijom koronavirusa i što je pre moguće vratiti se u normalne životne i ekonomske tokove, kako bi se posvetili ispunjavanju planova za budućnost, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Vučić je u isto vreme zahvalio predsedniku Putinu što je iskazanom brigom za našu zemlju i slanjem medicinske pomoći potvrdio izvanredne strateške odnose Srbije i Rusije. “Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija”, rekao je Vučić Putinu.

On je obavestio sagovornika u Moskvi da je doneo odluku da, uz saglasnost ruske strane, odlikuje pripadnike tima Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su sa velikom predanošću pomagali u sprečavanju širenja koronavirusa i suzbijanju zarazne bolesti Covid-19 i pomogli da se za kratko vreme pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima.

Dvojica predsednika su razgovarali i o unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu i saglasili se da je neophodno uskoro nastaviti zajednički rad, kako bi ova pravoslavna svetinja bila, uz pomoć Rusije, završena kako je planirano.

1 COMMENT

  1. Sad se vidi, šta znači pravi čovek na pravom mestu!Dok je Nikolić bio predsednik, njegov zadatak se svodio na smeškanje i rukovanje, dok je premier obavljao sve ostalo.Kad je Vučić postao predsednik, svoje obaveze obavi do devet ujutru (sad još prije, jer je zbog korone nema rukovanja), a posle svesrdno pomaže premijerki, jer ona je ipak nejaka žena, da obavi svoje!Čak joj i sednice vlade uglavnom organizuje on, ili barem sugeriše dnevni red, ako on slučajno nije tu, ili ima neki važan telefonski razgovor sa svojim partnerima i prijateljima iz svetske političke scene!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here