Aleksandar Vučić i ambasadori Kvinte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su današnji razgovori sa ambasadorima zemalja Kvinte – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, bili suštinski važni.

Sastanak je počeo u 10.15 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i trajao je nešto duže od sat vremena. Ambasadori su se posle sastanka sa Vučićem zadržali u kraćem razgovoru ispred zgrade Predsedništva Srbije.

“Ozbiljni i za Srbiju suštinski važni razgovori sa ambasadorima Kvinte i EU”, napisao je Vučić na društvenim mrežama.

“Uprkos svim izazovima nastavljamo da vodimo odgovornu politiku koja čuva mir i nacionalne interese naše zemlje, da štitimo slobodarski duh i samostalnost Srbije i uvek i svima govorimo istinu”, naveo je on..

Sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Vučić je sinoć govorio o ovom sastanku, rekavši da su ambasadori tražili hitan prijem i da pretpostavlja da će doneti ono što su Albanci već objavili u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Videli smo šta je objavio “Albanijan post”. A onda vidim večeras, da je Kvinta tražila hitan prijem kod mene. Pretpostavljam da će nam doneti ono što su Albanci već objavili. Da mi do 24. februara moramo da dogovorimo sve. Prepoznao sam i ja simboliku datuma, kada je počeo rat u Ukrajini. Jasno je da će da traže neku vrstu rešenja, i ne treba ništa odbijati unapred, ali ono što sam ja do sada video je veoma teško za Srbiju. Ako bih morao u ovom trenutku da se odredim, nisu nam dali šansu – rekao je sinoć Vučić.

3 COMMENTS

  1. Nešto im se žuri ,
    Neka plate silne milijarde za 1-odštetu od Uranu minskih bombi
    -2 Direktno članstvo u EU zajedno sa srpskim djelovima Kosova i Metohije
    Sva imovina SPC na Kosovu i Metohiji Apsolutno zaštićena i u vlasništvu SPC I Države Srbije
    🇷🇸☦️☦️🇷🇸

  2. Nece Albanci nikada docekati priznanje Kosova dok postoji Srpski Narod a to sto Vucic pokusava da izmanipulise Narod grdno se vara da ce mu proci Zivela Srbija i Kosovo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here