EPA/Andrej Čukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da se Srbi sa Kosova svakodnevno suočavaju sa problemima koje, kako je kazao “nameću oni koji pokušavaju da otmu ono što nije njihovo i pogase srpska ognjišta”.

Vučič je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” naveo da Srbi sa Kosova više ne žele da trpe taj teror.

On je dodao da će uraditi sve kako bi se glas Srba sa Kosova čuo i poručio da će nastaviti da se bori za srpski narod i Srbiju.

“Najviše od svega, strepeo sam zbog našeg naroda na Kosovu i Metohiji i problema koje im gotovo svakodnevno, već decenijama, nameću oni koji pokušavaju da otmu ono što nije njihovo i pogase srpska ognjišta. Srbi sa Kosova i Metohije neće više da trpe taj teror. To svi treba da znaju i da čuju. Zato sam rekao, jasno i glasno, istinu o njihovoj muci, o nemogućem životu i nepostojećoj slobodi. Uradiću sve, šta god je potrebno, da bi se čuo glas Srba. I nastaviću, uvek i na svakom mestu, da se borim za naš narod i našu zemlju. Srbija će pobediti”, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da je protekle nedelje naučio puno tokom susreta sa norveškim i kineskim partnerima.

“U nedelji za nama naučili smo puno od naših norveških partnera, jačali smo stratešku saradnju sa Kinom, sa EU smo nastavili put reformi i razvoja, radovali smo se zajedno sa dragim nam prijateljima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata njihovom Nacionalnom danu, ponosio sam se našim mladim i uspešnim ljudima u svetu, bio sam, i ostao, svim srcem uz naše fudbalere”, naglasio je Vučić.

1 COMMENT

  1. Tisi veliki kukavica koristiš Srpski živalj ovde na Kosovu i Metohiji znači nas za svoju nesposobnost u politici koju vodiš da uradičeš sve da na kosovu i metohiji Srba više nema ideš tim stopama več godinama od prvog dana od kad si instalirao ovde u KM tvoje plačenike Kvislinge Naoružane i silom protiv volje naroda koji ovde živi formirao Srpsku listu pa do danas kosovo i metohiju je napustilo više od 2982 porodice po poslednom popisu i statistici urađenoj unutar večinskih Srpskih opština 18 Maja 2021 Srba koji su ovde živjeli više ih nema dabi situacija postala još gorija idalje svakog 5 dana po jedna porodica odlazi i napušta svoja ognjišta zbok tvojih političkih ideja i gluposti koji ih ovde primenjuješ sad ja pitam tebe koji izmišljaš situacije i krize ovde i uteruješ nemir i nesigurnost narodu životima Srba sa Naoružanim raznim bandama ako bi ikako bilo moguče da ostaviš Srpski narod ovde na kosovu i metohiji na miru zbog tvojih Političkih poena i počeš se baviti Srbima u Vojvodini ili bilo gde nebitno samo dalje ruke od nas od mog naroda i molimte pokupi ovu tvoju Naoružanu Bagru koju si doveo ovda da nas zastrašuju več mjesecima i godinama ne želimo vas ovde jer to vama jasno idite niste deo nas daleko vam ljepa kuča ostavite nas našu djecu i našu budučnost na miru da sami upravljamo kako jesmo do pre vas ako ništa više do tada bilo je puno više Srba nego danas dosta je bilo dosta.Hvalla i Doviđenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here