Pixabay

Nezdrava hrana samo pogoršava stanje.

Ako ste pod velikim stresom, trebalo bi da prestanete da jedete nezdravu hranu kako ne biste pogoršali svoje psihičko stanje i umesto toga konzumirajte zdravu hranu.

Vitamin B pomaže u regulisanju raspoloženja i proizvodnji serotonina, poznatog i kao hormon sreće. Nalazi se u ribi, piletini, mlečnim proizvodima i jajima.

Stres izaziva nedostatak magnezijuma. Iz tog razloga treba da konzumirate i dosta bogatih namirnica kao što su lisnato povrće: zelena salata, spanać, blitva, kao i brokoli. Dobro je konzumirati i smeđi pirinač, ali i bademe.

Konzumiranje omega-3 masnih kiselina smanjuje kortizol, hormon stresa. Najbolji izvor omega-3 masnih kiselina je riba. S obzirom na to da su morski plodovi danas veoma skupi, jeftinija opcija je kupovina sardina i tunjevina u konzervi, prenosi Klix.ba.

Istraživanje sprovedeno 2022. godine pokazalo je da je konzumiranje određenog voća povezano sa smanjenjem nivoa stresa. Učesnici koji su jeli banane, pomorandže, jabuke i kruške imali su 20 do 30 odsto manji rizik od stresa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here