Vučić: Srbija nije lutka za šutiranje

0

Fonet/D. A.
Posvećeni Evropi, tradicionalno dobri sa Rusijom: Premijer Aleksandar Vučić
 

– Srbija nije lutka koja može da se šutira, a da ljudi koji njom upravljaju nisu lutke na povodcu – kazao je Vučić u intervjuu za Radio-televizju Srbije.

Premijer je ponovio da jezikom ulitimatuma sa Srbijom niko ne može da razgovora, ni kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji zbog ukrajinske krize, ali ni zbog održavanja Ekonomskog samita Kine i 16 evropskih zemalja.

– Ne interesuje me šta kažu o Kineskom samitu – odgovorio je Vučić upitan za komentare Zapada zbog održavanja tog skupa u Beogradu.

– Mi ćemo štititi interese Srbije i to je moj odgovor svima njima – kazao je premijer.

On je ponovio da je Srbija posvećena evropskim integracijama, ali da želi da zadrži tradicionalno dobre odnose sa Rusijom i da se nada da će vlada u tome i uspeti.

Vučić je istakao da bi voleo da Nemačka, Francuska, Italija i Velika Britanija budu Srbiji ono što je Nemačka bila Hrvatskoj za ulazak u Evropsku uniju.

– Položaj Srbije ojačan je upravo zato što su te države veoma snažno branile interese Srbije i kada je trebalo da nam se uruče demarši o raznim pitanjima jedna od tih zemalja je uvek stala uz Srbiju i veoma sam im zahvalan zbog toga – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je postala stub stabilnosti u regionu, a Beograd prestonica svetske politike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here